Hallitus|Valmentajat

Tallink Turnauksesta pronssia!

28.8.2016

Kauden avausturnauksen raportti

 

Topon 07-pojat osallistuivat viikonloppuna Tallink-turnaukseen Espoossa. 07-poikien kilpasarjassa oli kymmenen joukkuetta jaettuna kahteen viiden joukkueen lohkoon. Lohkossa pelattiin kaikkia vastaan kerran ja tämän jälkeen vielä viidennessä pelissä naapurilohkon samalla sijalla olevaa joukkuetta vastaan. Peliaikana oli 2x12 min.

Joukkueen turnaus alkoi perjantaina klo 17 Esport Arenassa. Työpäivästä huolimatta kaikki kahdeksan osallistujaa olivat päässeet paikalle syyskauden aloitukseen. Tarkalleen ottaen alla oli yhdet harjoitukset mutta muutoin joukkue oli nähnyt toisensa viimeksi joskus toukokuussa.

Ensimmäinen peli Honka/White-joukkuetta vastaan alkoi erittäin tasaisesti. Molemmat joukkueet tekivät vuoronperään koreja ja puoliajalla tilanne oli 8-6 Topolle. Vaikka korinteko olikin vaikeaa, puolustuspäässä joukkue uhrautui hyvin, sai katkoja ja levypalloja. Valitettavasti vastustajien merkkaus ei toiminut ihan sujuvasti ja vastustajalta löytyi monta kertaa täysin vapaa pelaaja. Toisella puoliajalla tilanne jatkui samanlaisena. Ottelu päättyi lopulta Topolle 19-17, eli vain yhden korin erolla voittoon.

Toinen peli oli lauantaina klo 12 ja vastustajana oli Lepy/valkoinen. Turnauksen vakiomiehityksestä puuttui yksi pelaaja, joten seitsemällä pelaajalla mentiin. Edellisillan pelistä oli otettu vähän opiksi ja vastustajan merkkaus toimi jo paljon paremmin. Puolustus pelasi kuitenkin edelleen suurella sydämellä raastaen. Ensimmäisen puoliajan tilanne oli 7-4 ja koko pelin tulos Topolle 14-6. Vastustajalla oli kaksi pelitilannekoria ja lisäksi kaksi pistettä vapaaheitoista. 

Kolmas peli oli lauantaina klo 18 HNMKY:tä vastaan taas kahdeksalla pelaajalla. Korien määrä kasvoi sekä hyökkäys- että puolustuspäässä edellisistä peleistä ollen puoliajalla 17-13 ja lopulta Topolle 37-27. Hyökkäyspäässä palloa liikutettiin paljon kuljettamalla kuten edellisissäkin peleissä. Vastustaja antoi tähän mahdollisuuden ja siten myös tulosta tuli paremmin. 

Neljäs peli oli sunnuntaina klo 8 Ura Baskettia vastaan. Ennen tätä peliä molemmat joukkueet olivat voittaneet kaikki kolme otteluaan ja tämä tulisi ratkaisemaan lohkovoiton. Tällä kertaa vastus oli heti alusta lähtien paljon kovempi kuin aiemmissa peleissä. Vastustaja karvasi ahnaasti ylhäällä ja sai katkottua Topon syötöt sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Vastustaja puolestaan onnistui syöttelemällä ohittamaan Topon puolustusrintaman ja pääsi sitä kautta heittämään usein aivan vapaasti koreja. Vauhdikkaissa tilanteissa sattuneiden törmäysten vuoksi molempien joukkueiden pelaajia oli välillä vaihdossa toipilaana. Ottelu oli puoliajalla 15-8 ja lopulta 34-20 Ura Basketille. Peli hävittiin tällä kertaa selvästi paremmalle vastustajalle.

Neljän pelin jälkeen tuloksena oli lohkon toinen sija ja turnauksen viidenneksi peliksi tuli siis pronssiottelu toisen lohkon kakkosta vastaan. Pronssiotteluun KTP:tä vastaan tuli levännyt ja motivoitunut joukkue. Aiempien pelien vahvuudet puolustuspelissä olivat edelleen voimissaan eikä vastustajalle annettu yhtään palloa ilmaiseksi. Nyt myös Topon syöttelypeli toimi aiempia pelejä paremmin ja korejakin syntyi. Puoliajalla tulos oli 14-10 ja lopulta Topolle 27-14. Pelaajien riemu oli suuri loppusummerin soidessa, kun pronssi oli varmistunut.

Turnauksen tuloksena oli pronssimitali, neljä voittoa ja yksi tappio. Vastustajat tekivät viidessä pelissä yhteensä 98 pistettä, eli alle 25 pistettä peliä kohden. Puolustuksen teho oli siis joukkueen sijoituksen takana. Neljännessä pelissä voittanut joukkue Ura Basket voitti lopulta vielä kultaottelunkin selvin lukemin 43-15.