Toisesta tuplasta tappio ja voitto

24.2.2015

Yhdestä tappiosta huolimatta ToPolla oli viikonloppuna aihetta juhlaan: ToPo-ikoni Apso 80 vuotta! Apsolta joukkue sai myös välittömän palautteen pelin jälkeen ja niillä eväillä haettiinkin viikonlopun toisesta ottelusta voitto.

ToPo Naisilla oli jälleen kerran työntäyteinen viikonloppu: sunnuntaina Kisahallissa oli vastassa Huima Äänekoskelta ja ottelun panoksena sarjataulukon toinen sija. Huima oli tällä kertaa vahvempi ja ToPo joutui taipumaan ensimmäisen kerran sitten vuodenvaihteen. Tappio korjattiin kuitenkin nopeasti seuraavana päivänä Tampereen Pyrinnön kustannuksella hakemalla pisteet kotiin Pyynikiltä.

Lauantain ottelussa Huimaa vastaan oli panokset korkealla. Sarjataulukossa ToPoa yhden pykälän korkeammalla paikkaa pitäneet herhiläiset olivat pelanneet yhden ottelun enemmän ja sarakkeessa oli yksi tappio enemmän kuin ToPolla, joten voitolla ToPolla olisi mahdollisuus nousta hyville paikoille play-offsien kotietua silmällä pitäen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa. ToPo pyöritti iloista ja vauhdikasta hyökkäystä ja nakutti ensimmäisen kympin päätteeksi taululle lukemat 26-20. Toisella kympillä joku olikin sitten unohtanut ulko-oven auki, sillä ToPon hyökkäys jäätyi täysin. Hyökkäyspään liike jymähti totaalisesti ja Huiman onnistui viedä viimeinenkin tila kentältä. Toisessa päässä herhiläiset alkoivat päästä korinteon makuun. Toinen erä selvästi Huimalle 9-18 ja puoliajalle siirryttiin 35-38 vierasjohdossa.

Puoliajan taukokaan ei saanut kotijoukkuetta liikkeelle. Keltaisten kone yski edelleen ja Huima sen kuin lisäsi vettä myllyyn. Kolmoset putosivat ja levyt liimautuivat Huimalaisten käsiin. Etenkin takamies Houser oli vauhdissa ja naputti kovia kolmosia toinen toisensa perään. Kolmas jakso vieläkin selvemmin Huimalle 12-25. Viimeisellä kympillä kotijoukkue yritti vielä loppukiriä, mutta Huima ei päästänyt ToPoa enää peliin mukaan. Huima pelasi erittäin hyvän ottelun ja jokainen pelaaja onnistui. ToPolla taas loppui virta ensimmäiseen kymppiin eikä lopputuloksessa jäänyt selittelyn varaa. Huima piti ansaitusti kakkospaikkansa loppulukemin 70-90.

Huimalta ottelun parhaana palkittiin kovat lukemat paukuttanut takamies Michaela Houser (31/9/5syöttöä).

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Didi Pounds (23/6/3syöttöä). Kaksinumeroisille pinnoille pääsivät myös Heta Korpivaara (18/5) ja Niina Laaksonen (14/8).

Tappiota ei ToPon onneksi tarvinnut kauaa murehtia, sillä heti ottelun jälkeen oli aihetta juhlaan. ToPo-ikoni ja joukkueen kummisetä, Apso Turunen täytti pyöreitä vuosia ja nuorta poikaa juhlittiin hienojen puheiden ja hyvien herkkujen kera rakkaan ToPo-perheen voimin. Vielä joukkueen puolesta kerran lämpimät onnittelut iki-ihanalle Apsolle, jota ilman ei päiväkään Kisahallissa olisi samanlainen!

Apson juhlista innostuneena suuntasi ToPo-bussi sunnuntaiaamuna kohti Tamperetta ja Pyynikkiä. Pyrinnön kohtaamisesta ei ollutkaan kauaa kulunut, sillä vasta viikko sitten väännettiin varsin fyysinen sunnuntaipeli Kisahallilla. ToPo oli voittanut Pyrinnön kaudella jo kahdesti ja lähti ennakkosuosikkina tähänkin kohtaamiseen.

Pyrintö aloitti kotikentällään varsinaisella heittohurmoksella. Etenkin Brittany Hedderson oli tulilla, eikä saanut palloa ohi korin, vaikka olisi yrittänyt. ToPo taas verytteli vielä hieman nilkkojaan ja oli koko erän takaa-ajajan asemassa. Erän viimeisellä sekunnilla Vennu Pursiainen kuitenkin täräytti kolkin from downtown ja ensimmäiselle erätauolle mentiin ToPon pinnan johdossa 20-21.

Toisella kympillä ToPo alkoi päästä rytmiin ja piti puolustuksellaan Pyrinnön 18 pisteessä juosten itse toiseen päähän 26. ToPo viimeisteli läheltä ja kaukaa, vaikka etenkin korin alla eteen lensi jos ja vaikka ketä milloinkin. Kaikesta huolimatta Heta ja Niina olivat päättäneet hoitaa korinalustan ja sen myös tekivät. Puoliajalle siirryttäessä ToPo johti 38-47 ja vieraat olivat siirtyneet kuskin paikalle.

Kolmas erä mentiin heitellen. Pyrintö osui muutaman kaarelta ja pysytteli mukana pelissä. ToPo pääsi kuitenkin haluamiinsa paikkoihin toisessa päässä ja nosteli erässä 27 pistettä Pyrinnön 24 vastaan. Neljännellä jaksolla maalihanat hieman tyrehtyivät molemmilla, ToPolta toki Hetski Korpivaara ei hiljentänyt hetkeksikään ja nosteli koreja toisensa perään. ToPo vei viimeisenkin jakson 13-17 ja koko ottelun 75-91.

Heta palkittiinkin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana 34 pisteellään ja 12 levypallollaan. Tilastosarakkeeseen sujahti myös 4 syöttöä ja kaksi torjuntaa. Niina Laaksonen paukutti myös mukavat 26 pistettä ja 11 levypalloa, joista 7 hyökkäyspäässä!!

Helmikuun härkäviikkojen toisesta tuplasta siis yksi voitto ja yksi tappio. ToPo on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena, kun runkosarjaa on jäljellä neljän ottelun verran. Tuplaviikonlopuista saadaan nauttia vielä tulevanakin viikonloppuna. Lauantaina 28.2. ToPo pelaa Espoossa Honkaa vastaan klo 14 ja sunnuntaina Kisahalliin saapuu Forssan Alku klo 16.