Tuplaviikonlopusta komeat voitot

3.2.2015

Heta oli rautaa ToPon napsiessa makoisat 4 pistettä tuplaviikonlopusta. Kuva: Lauri Ilomäki

ToPo Naisilla oli tiukka tuplaviikonloppu. Lauantaina haettiin voitto Vimpelistä 67-72 ja sunnuntaina kaatui hallitseva mestari Catz Kisahallissa 77-62.

Voitto Vimpelistä

Lauantaiaamu starttasi aikaisin. Toisille liiankin aikaisin, sillä viimeiset pelaajat soitettiin vielä hereille bussin jo startattua. Matkaan ja perillekin päästiin. Vimpelissä vastaan asettui hyvin valmistautunut kotijoukkue. Etenkin jenkkivahvistus Breanna Salley oli kovalla pelipäällä ottelun alussa ja naulasi kolmosia pohjaan yksi toisensa jälkeen.

ToPo vei ensimmäisen kympin niukasti 22-23. Toisella kympillä ViVe sai hyvän vireen päälle, kun taas vierailijat olivat aivan vastaantulijoita. ToPon peli oli kadoksissa molemmissa päissä kenttää ja kotijoukkue veikin toisen jakson 17-13. Puoliajalle siirryttiin ViVen johdossa 39-36.

Koutsi Klingan puoliajan puheet saivat ToPon likkoihin taas virtaa ja puolustus alkoi tiivistyä. Samalla hyökkäyspäässä maltettiin pyörittää palloa ja löydettiin vapaat paikat. Kolmas jakso ToPolle 12-23. Neljännellä jaksolla Vimpeli yritti vielä loppukiriä ja pääsikin kolmen päähän, mutta ToPo ei enää luovuttanut johtoaan pois. Voittolukemat 67-72 pussitettiin vaparilta ja ToPo pääsi kotimatkalle kahden sarjapisteen kanssa.

ToPosta parhaana palkittiin mallikkaasti suoriutunut Heta Korpivaara (21/3). Tutun tehotrion täydensivät Didi Pounds (18/4/4) ja Niina Laaksonen (19/17).

ViVen paras oli Breanna Salley (20/13/3/6riistoa).

Kissat kumoon Kisiksellä

Vimpelistä päästiin takaisin Helsinkiin juuri lauantain puolella ja heti seuraavana päivänä olikin vuorossa kolmannen runkosarjakierroksen kovin ottelu, kun hallitseva mestari Catz saapui Kisahalliin.

Odotettu ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet esittelivät hyvää hyökkäyspeliä. Catzin vahvistukset aloittivat vahvasti ja puhkoivat ToPo-puolustusta ajoillaan. Jakson puolessa välissä kotijoukkue kokosi rivinsä ja löysi joukkuepuolustuksen. Samaan aikaan toisessa päässä pelattiin maltillista hyökkäystä. ToPo voitti ensimmäisen jakson 26-23.

Toisella jaksolla ToPon joukkuepuolustus oli rautaa. Kotijoukkue pakotti Catzin kaukoheittoihin ja taisteli levypallot itselleen. Hyökkäyspäässä pelattiin fiksusti ja pallo pyöri nätisti pelaajalta toiselle. ToPo hyydytti Catzin vain 11 pisteeseen toisella kympillä ja kasvatti puoliaikajohdon 12 pisteeseen (46-34).

Puoliajan jälkeen nähtiin molemmilta joukkueilta varsin vähäkorinen jakso. ToPo-puolustus jatkoi varmana, mutta hyökkäyksessä pallot kimpoilivat raudoista ulos. Jakson loppua kohden Hanna Valkeinen ja Kaisa Valtakari tulivat ja täräyttivät korit naiseen vapauttaen tunnelmaa. Toinen jakso meni pinnalla Catzille 13-14.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue jatkoi varmaa puolustustaan eikä päästänyt Catzia missään vaiheessa liian lähelle. Hyökkäyspäässä onnistuttiin korinteossa aina tarvittaessa ja pää pidettiin kylmänä loppuun saakka Catzin loppukiriä viritellessä. Kotijoukkue vei viimeisenkin erän varmoin ottein 18-14 ja kirjautti voiton ottelusta lukemin 77-62.

Kotijoukkue esitteli kauden parasta joukkuepuolustustaan ja pelasi kärsivällisesti hyökkäyspäässä. Kotijoukkue hallitsi korin alustaa vieden levypallot 52-31 ja pakottaen vieraat kaukoheittoihin puolustuksellaan. Pisteiden valossa innokkaimmin korisukkaa heiluttivat parhaana palkittu Didi Pounds (19/9), Hetski Korpivaara (24/10/3) sekä Niina Laaksonen (20/17). ToPosta jokainen pelaaja pääsi pisteille ja esitti erinomaista puolustusta.

Catzista parhaana palkittiin Alex Anderson (15/11).

ToPon seuraava ottelu on Karhulassa PeKaa vastaan 14.2. klo 15 ja taas heti perään sunnuntaina pelataan Kisahallissa Tampereen Pyrintöä vastaan 15.2. klo 16.