Hallitus|Valmentajat

TuRi nurin lauantaina

18.1.2015

ToPo Naiset pelasi lauantaina ensimmäistä kertaa kotonaan Kisahallissa tämän vuoden puolella ja nautiskeli ottelussa selkeän voiton Turun Riennosta lukemin 91-65.

ToPo Naiset kohtasi lauantaina vuoden ensimmäisessä kotiottelussaa Turun Riennon. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Turussa päättyi ToPon selkeään voittoon ja tähänkin taistoon kotijoukkue lähti selkeänä suosikkina.

ToPo aloitti ottelu hyvin ja pääsi juoksemaan muutamia puolinopeita riistoista ja TuRin ohiheitoista. TuRi löysi kuitenkin taisteluvaihteen päälle korin alla ja alkoi kaapia hyökkäyslevypalloja oikein urakalla. TuRin vahvistukset pitivät vierasjoukkuetta mukana heittopelillään, eikä ToPo päässyt karkaamaan liian kauas. Ensimmäinen jakso ToPolle 23-16.

Toinen kymppi pelattiin tasaisissa tunnelmissa. TuRi jatkoi vahvaa levypallopelaamistaan ja pysyi sen ansiosta pelissä mukana. ToPo ei päässyt karkaamaan missään vaiheessa jaksoa. Kymmenminuuttinen ToPolle 22-21 ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen kahdeksan pisteen johdossa (45-37).

Tauon jälkeen ToPo kaivoi taistelutahdon esiin puolustuspäähän ja sai suljettua TuRin pois levypalloista. Samaan aikaan toisessa päässä alkoi sukka suhista kivasti hyökkäyskuvioiden päätteksi. ToPo murjoi kolmannen jakson aikana taululle reilun eron ja voitti jakson 25-6.

Neljäs jakso ei tuonut enää muutosta peliin. ToPon nuorisokaarti kävi esittelemässä taitojaan kentällä ja hyvin esittelikin. Kotijoukkue piti eron selvänä loppuun saakka ja rullaili lopulta selkeään voittoon. TuRi voitti neljännen erän pisteellä 21-22, mutta koko ottelu kirjattiin ToPolle 91-65.

TuRilta parhaana pelaajana palkittiin amerikkalaistakamies Shafontaye Myers (19/3/3).

ToPon parhaana palkittiin jälleen monipuolisesti pelannut Didi Pounds (28/7/5syöttöä/3riistoa). Vahvasti pelasi myös korinaluskaksikko Niina Laaksonen ja Heta Korpivaara, jotka nakuttivat 19 pistettä naiseen ja levyt päälle, Hetalle 8 ja Niinalle 6. Kaisa Valtakari nakutti näteillä jumppereilla 9 pinnaa ja poimi kylkeen 5 levypalloa.

ToPo Naisten seuraava kotiottelu on 1.2., jolloin Kisahalliin ToPon vieraaksi saapuu Lappeenrannan Catz. Sitä ennen ToPo käy visiitillä Hyvinkäällä 24.1. sekä Vimpelissä 31.1.