Hallitus|Valmentajat

ToPo Naiset starttasi uuden vuoden voitokkaasti

12.1.2015

Jalka nousi joukkueella vielä mallikkaasti tuplakierroksen päättäneessä sunnuntain iltaottelussakin

ToPo Naiset avasi Naisten korisliigan kevätkauden kahdella vierasottelulla ja toi niistä tuliaisian yhtä monta voittoa. Lauantaina kaatui Honka Espoossa lukemin 95-83 ja sunnuntaina haettiin voitto Forssasta pistein 88-68. Korpivaara oli pokkasi parhaan pelaajan palkinnot molemmista otteluista.

Lauantaina oli ToPo Naisten ensimmäinen ottelu rentouttavan joulutauon jälkeen. ToPo ja Honka kohtasivat edellisen kerran marraskuussa Helsingin jäähallissa pelatussa ottelussa, josta ToPo puristi kuuden pisteen voiton Hongan kolmosilotulituksesta huolimatta. Hongan joukkue ei ollut joulutauon aikana muuttunut, joten ToPo-leirissä tiedettiin, mitä tuleman pitää.

Ottelu käynnistyi tasaisesti. ToPo oli muutaman korin edellä koko ajan, muttei päässyt kunnolliselle karkumatkalle. Vierailta Vilja Kesänen, Heta Korpivaara ja Didi Pounds olivat alusta saakka hyvällä pelipäällä. ToPo vei ensimmäisen kympin nimiinsä 19-23.

Seuraavalla jaksolla mentiin samaan malliin. ToPon hyökkäys rullasi ajoittain todella kivasti, mutta toisessa päässä Honka pääsi ampumaan kolmosia pussiin hyvällä prosentilla ja piti itsensä pelissä mukana. ToPo vei toisenkin kympin lukemin 16-22 ja puoliajalle siirryttiin siten ToPon kymmenen pisteen johdossa (35-45).

Kolmannella jaksolla Hongan takamies Jennifer Schlott esitteli muutaman näyttävän muuvin ja muu joukkue tuki ilotulitusta kolmosillaan. ToPolta Pounds, Korpivaara ja Laaksonen laittoivat palloa pussiin ahkerimmin. Kolmas kymppi pelattiin tasan 26-26.

Neljännellä jaksolla Honka viritteli pientä takaa-ajoa ja pääsi kuin pääsikin yhden pisteen päähän. ToPolla ei kuitenkaan ollut hätää, puolustusta kiristettiin ja hyökkäyksessä laitettiin taas palloa liikkeelle. Didi nakutti muutaman kovan korin ovelien riistojen päälle ja pian ero olikin taas kymmenessä pisteessä. ToPo piti hienosti pintansa ja lopulta eroa jäi 12 pistettä. Ottelu päättyi ToPon voittoon 95-83.

Hongasta ottelun parhaana palkittiin Sara Rokkanen (19/7). Jennifer Schlott oli Hongan paras pisteiden tekijä 26 pinnalla (6 levyä ja 4 syöttöä).

ToPosta parhaana palkittiin Heta Korpivaara, joka rohmusi 29 pinnaa ja 12 levypalloa ja 4 syöttöä. Didi Pounds keräsi myös huikean tilastorivin: 30 pinnaa, 10 levyä, 6 syöttöä ja 6 riistoa. Tupla-tuplan haki myös Niina Laaksonen (16/10) ja neljäntenä pelaajan kaksinumeroisille pinnoille pääsi hyvin heittänyt Vilja Kesänen 11 pisteellä.

Lue juttu Honka-pelistä lauantain hesarista: http://www.hs.fi/urheilu/a1420865045103

Sunnuntaina suuntasi ToPo-bussi kohti Forssaa. Forssan joukkueessa oli tapahtunut muutoksia ulkomaalaisvahvistusten osalta sitten viime näkemän ja nyt vastassa oli kokonaan uusi ulkomaalaiskolmikko. ToPon ja Forssan edellinen kohtaaminen päättyi Kisahallissa ToPon selkeään voittoon.

ToPo näytti ensimmäisen erän alusta lähtien, missä mennään. Vapaat paikat löytyivät FoA-puolustuksen keskeltä ja heitto putosi kivasti. Vilja Kesänen jatkoi siitä, mihin eilen jäi ja heilutti sukkaa jumppereillaan varsin ahkerasti. Ensimmäinen kymppi ToPon nimiin 28-15.

ToPo piti Forssan myös toisella kympillä 15 pisteessä ja jatkoi omaa koritehtailuaan tasaisella rintamalla. Muutamilla nopeilla syötöillä paikkoja avautui niin läheltä koria, kuin kauempaakin ja hyvässä heitossa ollut joukkue antoi pallon lentää. Toinen kymppi niin ikää ToPolle lukemin 15-20 ja puoliajalle siirryttiin ToPon 48-30 johdossa.

Ottelun kolmannella jaksolla Forssa sai palloa hieman paremmin pussiin etenkin ulkomaalaiskolmikkonsa toimesta, kun taas ToPolla toisen pään korirengas pullautteli muutamia helppoja heittoja ohi. Jakso mentiin tasaisissa merkeissä ja lopulta Forssa voitto kolmanne jakson 23-22.

Viimeiselle jaksolle ToPo kiristi taas puolustustaan ja piti kotijoukkueen alle 70 pisteessä. Loppuun juostiin vielä muutamat kivat nopeat ja jakson voitto kirjattiin ToPolle 15-18 ja koko ottelun voitto lukemmin 88-68.

Forssalta ottelun parhaana palkittiin 15 pistettä ja kolme syöttöä kerännyt Ashley Evans. Eniten pisteitä teki Brittany Kennedy (16/4/3).

ToPolta parhaana palkittiin jälleen Hetski Korpivaara, joka oli viikonlopun molemmissa peleissä erinomainen. FoA-pelissä Hetski naulasi 20 pinnaa hyvillä prosenteilla ja napsi oheen 6 levypalloa. Kaksinumeroisille pinnoille pääsivät myös Vilja Kesänen (16/1 syöttö), Vennu Pursiainen (15/3/3) ja Niina Laaksonen (13/9/2). Tarkassa vartioinnissa ollut Didi Pounds (8 pinnaa) kahmi 15 levypalloa!! Aamupäivästä ykkösdivarin kanssa hyvän pelin pelannut Veera Kesänen kävi naulaamassa vielä Forssan iltaottelussa pari kolkkia pohjaan viikonlopun päätteeksi.

ToPo Naisten vierastupla sujui käsikirjoituksen mukaan ja vuosi lähti hyvin liikkeelle. Sairastupakin saatiin tyhjennettyä vuoden alkuun, sillä niin Vennu Pursiainen kuin Vilma Kesänenkin tekivät paluut kentille viikonloppuna pitkien huiliensa päätteksi.

Ottelut jatkuvat ensi lauantaina 17.1.2015 Kisahallissa klo 16, kun Turun Riento saapuu ToPon vieraaksi.