Etelän hetelmät kylmettyivät Äänekosken lumen keskellä

21.12.2014

Kaunis lumipeite oli stadin joukkuetta vastassa Äänekoskella syyskauden viimeisessä ottelussa
Joukkue siirtyy seuraavaksi joulun viettoon

Äänekoskella oli jouluinen maisema kuin satukirjasta ja siitäkös sateiseen ja synkkään Helsinkiin tottuneet ToPon naiset hämmästyivät. Sarjapisteet jäivät Huimalle lukemin 93-81 ja samalla Huima siirtyi sarjataulukossa ToPon edelle.

 

ToPo Naiset matkasi lauantaina Äänekoskelle Huiman vieraaksi syyskauden viimeiseen otteluun. Peliin lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista ToPon ollessa sarjataulukossa sijalla kolme ja Huiman hengittäessä niskaan neljänneltä sijalta. Huima on ollut edelliset kierrokset vireessä ja kaatoi PeKan vakuuttavasti Karhulassa edellisenä viikonloppuna.

Ottelu lähti käyntiin tasaisesti. Kotijoukkueelta Kenya Robinson ja takamies Michaela Houser olivat vauhdissa ja nakuttivat pisteitä hyvällä prosentilla. ToPolta puolestaan Dionne Pounds ja Heta Korpivaara aloittivat pelin vahvasti. Ensimmäinen erä päättyi ToPon johtoon 20-22.

Toisella jaksolla Huima sai hurmoksen päälle ja etenkin Houser alkoi pommittaa kaaren takaa. ToPo puolestaan suti helppoja heittoja ohi toisessa päässä, eikä puolustuksessa saatu Huiman heittohuumaa kuriin. Houser naputti puoliaikaan mennessä 20 pistettä ja tauolle siirryttiin Huiman kymmenen pisteen johdossa lukemissa 46-36. ToPolta eniten pisteitä puoliaikaan mennessä oli tehnyt Didi Pounds, 17 pinnaa.

Puoliajan jälkeen kentälle asteli sisuuntunut ToPo ja Houser liimattiin erikoisvartiointiin. Puolustus tiivistyi ja hyökkäyspäässä tehtiin nättejä koreja hyvien syöttöjen päätteeksi. Niina Laaksonen tuli rytinällä peliin mukaan ja teki koreja liukuhihnalta korin alta joukkuekavereiden passien päätteksi. Jakson loppua kohden Huima sai taas koottua rivinsä ja puristi jaksosta pisteen voiton. Kolmas kymppi Huimalle 27-26.

Viimeinen neljännes jatkoi samaa rataa edellisen kanssa. ToPo sai aina pienen kirin aikaiseksi, mutta Huima kuittasi aina oikeaan aikaan kovalla korilla ja piti vierasjoukkueen sopivan välimatkan päässä. ToPo ei saanut kunnolla moottoriaan käyntiin ja Huima vei myös viimeisen erän yhden pisteen marginaalilla kasvattaen voittonsa kahteentoista pisteeseen. Peli Huimalle 93-81. Huima siirtyi samalla sarjataulukossa ToPon ohi kolmanneksi. Neljäntenä olevana ToPolla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Huimalta ottelun parhaina palkittiin kovassa heitossa ollut Michaela Houser (31/4/3 syöttöä) sekä Noora Lakaniemi (4/5). ToPon parhaina puolestaan palkittiin hyvin taistelleet Niina Laaksonen (21/10) ja Dionne Pounds (20/6/6 syöttöä). Kaksinumeroisille pinnoille pääsivät myös Heta Korpivaara (17/6/4) ja Vilja Kesänen (14/2).

Naisten Korisliiga jää nyt muutaman viikon joulutauolle ja ToPo Naisten osalta pelit jatkuvat lauantaina 10.1.2015 vierasottelulla Honkaa vastaan. Ensimmäinen kotiottelu tauon jälkeen on 17.1. Turun Rientoa vastaan.

Koko joukkue toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja voitokasta Uutta Vuotta 2015!!