PeKa vahvempi syyskauden viimeisessä kotiottelussa

8.12.2014

ToPo Naisten viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa päättyi Peli-Karhujen voittoon lukemin 85-98. Vahvasti ilman Reetta Piiparia pelannut PeKa piti kiinni sarjtaulukon kakkospaikasta.

Sunnuntainen ToPo Naisten ottelu Kotkan PeKaa vastaan oli viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa ja samalla järjestettiin myös Töölön seurakunnan kanssa yhteistyössä Rakenna Joulupuu-keräys. Joulumieltä löytyi ja lahjapöytä täyttyi mukavasti, suuri kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!!

Ottelu alkoi ToPolta hyvin. Pallo liikkui hyökkäyksessä mallikkaasti ja puolustus piti. Ottelun alussa etenkin korinaluskaksikko Korpivaara-Laaksonen oli vauhdissa. PeKa sai kuitenkin koneensa käyntiin jakson puolessa välissä, haki tukun hyökkäyslevyjä ja vei ensimmäisen jakson nimiinsä 19-27 vahvistuskolmikkonsa johdolla.

Toisella kympillä kotijoukkue sai taas puolustustaan kokoon ja jakso mentiin tasaisissa merkeissä. Peli-Karhut ei kuitenkaan päästänyt ToPoa liian kovaan vauhtiin ja naulasi kovia kolmosia aina hyvien ToPo-hyökkäysten vastineeksi. Toinen jakso ToPolle 19-17 ja pitkälle tauolle PeKan kuuden pisteen johdossa 38-44.

Kolmannen jakson alku oli kotijoukkueelta hyvää esitystä molemmissa päissä kenttää. Didi naputti kaukaa kaaren takaa, Heta ja Niina lähempää ja Vilja iski keskimatkan kakkosia. PeKa kokosi rivinsä taas kuitenkin jakson puolivälissä ja tulitti kolmosia hyvällä prosentilla. Etenkin Jasmine Gillillä ja Roosa Lehtorannalla oli ranne kuumana läpi ottelun. Kolmas kymppi mentiin tasan 27-27.

Neljäs jakso tuntui edellisen toisinnolta. ToPo aloitti taas vahvasti, mutta PeKa tuli taas vielä vahvemmin jakson puolen välin paikkeilla. Lopussa PeKa heitti vielä vapaaheittoviivalta lisää eroa tauluun, kun ToPo oli pakotettu rikkomaan. PeKa vei lopulta ottelun nimiinsä lukemin 85-98 ja piti panoksena olleen sarjataulukon kakkospaikan tiukasti hallussaan.

PeKan parhaana palkittiin kovat lukemat (28/9) paukuttanut Keira Peak, mutta myös Jasmine Gill (26/16) esitteli laajaa ratkaisuarsenaalia.

ToPon parhaana palkittiin ottelun alla kuulauden pelaaja-palkinnon pokannut Niina Laaksonen (32/12). Kaksinumeroisille pinnoille pääsivät myös Heta Korpivaara (22/15/4 syöttöä), Vilja Kesänen (12/2/3) ja Didi Pounds (11/5/6). Hanna Valkeinen puikkelehti vauhdikkaasti 8 pinnaa ja kolme levyä.

ToPon syyskauden viimeinen ottelu pelataan Huiman vieraana Äänekoskella lauantaina 20.12.