Hallitus|Valmentajat

Tuplaviikonlopusta voitto ja tappio

1.12.2014

Hetalta jälleen vahva viikonloppu

ToPo Naisilla oli kahden ottelun viikonloppu. Lauantaina kotiottelussa haettiin reilu voitto Vimpelin Vedosta lukemin 86-66. Sunnuntaisesta Lappeenrannan reissusta puolestaan tultiin kotiin tappion kanssa, ottelu Catzille selvin lukemin 91-66.

Lauantain kotiottelu ViVeä vastaan käynnisti Korisliigan toisen kierroksen. Vastassa ollut ViVe oli saanut nyt kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa takaisin pelikentille ja oli siten yhtä pelaajaa vahvempi kuin viime tapaamisella Vimpelissä. Lisäksi joukkueessa pelaa tällä kaudella ToPolle hyvinkin tuttu Kenya McBee, joka merkattiinkin tarkasti alkuhetkistä lähtien.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. ViVeltä etenkin Breanna Salley oli vauhdissa ensimmäisellä kympillä. Kotijoukkueen onnistui kuitenkin pitää pientä johtoa läpi erän ja ensimmäiselle erätauolle mentiin ToPon kahden pisteen johdossa 19-17.

Toinenkin kymppi mentiin lähes tasatahtia. ViVe naulasi muutamia kovia kolmosia, kun taas ToPo iski läheltä. Niina Laaksonen oli hyvällä pelipäällä ja keräsi tupla-tuplan jo taukoon mennessä (12/10). Kumpikaan joukkue ei saanut tehtyä eroa taululle ja puoliajalle lähdettiin vieraiden pisteen johdossa, kun Kenya McBee onistui taituroimaan viime sekunnin heiton pussiin. Taukotilanne 38-39.

Puoliajalta kentälle saapui päättäväinen ToPo. ViVe jatkoi kolmannen jakson alussa hyviä otteitaan, mutta jakson loppua kohti kotijoukkue alkoi saada otetta pelistä. ToPo lisäsi vauhtia ja alkoi pudottaa ViVeä kyydistä. Kolmas jakso kotijukkueelle 22-17.

Neljännellä jaksolla ViVe putosi viimeistään vauhdista ja ToPo kasvatti johdon parinkymmenen pisteen tuntumaan jakson puolessa välissä. Kotijoukkue esitti viimeisillä kahdella kymmenellä minuutilla hyvää puolustusta ja päästi ViVen tekemään ainoastaan 27 pistettä ottelun toisella puoliskolla. Lopulta voittolukemat kirjattiin ToPolle luvuin 86-66.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin hurjaan vireeseen syttynyt Niina Laaksonen, joka täräytti taululle varsinaiset monsteritilastot: 28 pistettä, 20 levypalloa ja pari torjuntaa. Kovaa syyskautta jatkoi myös Heta Korpivaara täyttäen tilastoriviä monipuolisesti 20 pisteen, 8 levyn ja 5 syötön verran. Kaksinumeroisille pisteille pääsivät myös pari kolmosta nakuttanut Vennu Pursiainen (12/2) ja hyvällä pelipäällä ollut Vilja Kesänen (13/6syöttöä). Didi Pounds naulasi 9 pinnaa, jakoi 5 passia ja haki sentterimäiset 11 levyä.

ViVen parhaana palkittiin ex-ToPo Kenya McBee, joka nosteli 18 pistettä ja kaapi 13 levypalloa.

Kovin kauaa ei ehditty pohkeita venytellä, kun seuravana aamuna bussi starttasi Kisiksen pihasta kohti Lappeenrantaa ja Catzin kotisalia. Lappeenrannassa odotti toistaiseksi voittamaton Catz, joka on esiintynyt varsin vakuuttavasti koko ensimmäisen Korisliigakierroksen ja pääsi viikonlopun ainoaan otteluunsa tuoreilla jaloilla.

Ottelu käynnistyi lauantain tapaan tasaisissa merkeissä. Didi Pounds aloitti vanhassa kotisalissaan vahvasti tykittäen kaksi kolkkia lähes putkeen. Molemmat joukkueet heittivät hyvin ensimmäisellä jaksolla ja peli oli varsin fyysistä. Kumpikaan joukkue ei päässyt toista karkuun, vaan ensimäinen kymppi mentiin tasatahtiin kori korista. Erä päättyi lukemiin 21-21.

Toisella jaksolla sama tahti jatkui ja molemmat joukkueet aiheuttivat toisilleen hankaluuksia korin tekoon. Pistetehtailu hyytyi hieman molemmilla joukkueilla ja kumpikin sai raavittua kokoon vain 15 pistettä. Puoliajalle siirryttiin siis tasalukemissa 36-36.

Tauolla ToPo unohti keskittymisen koppiin. Catz aloitti kolmannen jakson hyvin ja tiiviillä puolustuksella. ToPo sen sijaan harhasyötöillä ja puolustuksen nukahduksilla. Kolmas jakso mentiin täysin Catzin hallinnassa, eikä ToPo-moottori ottanut startatakseen sitten millään. Harhasyötöt kostautuivat Catzin helpoilla nopeilla toiseen päähän ja kotijukkue juoksi erässä selvään johtoon vieden kympin 32-12.

ToPo ei päässyt virittelemään kunnollista takaa-ajoa neljännellä jaksolla ja viimeinen kymppi meni pelatessa, taas hieman tasaisemmin, mutta silti Catzille 23-18.

ToPosta ottelun parhaana palkittiin täyden ottelun uurastanut Heta Korpivaara (23/8). Niina Laaksonen keräsi jälleen tupla-tuplan (12/11) ja Dionne Pounds keräsi lopulta 16 pistettä, 5 levyä ja 4 syöttöä. Vilja Kesänen innostui loppua kohden ja latasi 9 pistettä.

Kotijoukkue Catzin parhaana palkittiin Chandrea Jones (20/2). Myös Lena Reshetko (21/5) keräsi hyvän pistesaaliin.

ToPon ottelut jatkuvat sunnuntaina 7.12. klo 15:00 kotiottelulla PeKaa vastaan. Sunnuntain ottelussa järjestetään myös ToPon joululahjakeräys. Tästä lisäinfoa myöhemmin viikolla!