Hallitus|Valmentajat

Pinkki ToPo kaatoi Hongan Jäähallissa

3.11.2014

Joukkue nähtiin Jäähallissa pinkeissä peliasuissa roosa nauha -kampanjan huipennuksessa
Heta sai Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja -palkinnon, ja jatkoi heti ylösheitosta siitä, mihin lokakuussa jäi.
Kaisan energia on tarttuvaa! Kaisa nähtiin paikallaan vain viimeistelemässä loppuhetkien vaparit. Kuva: Tytti Nuoramo

ToPo haki sunnuntaina Jäähallissa pelatusta TV-ottelusta voiton Hongasta tasaisen väännön päätteeksi luvuin 78-72. Ex-Honka Heta Korpivaara oli täysin pitelemätön ja nakutti 32 pistettä ja haki kylkeen vielä 15 levypalloa.

Jäähallissa sunnuntaina vastakkain asettuivat nuori ja vauhdikas Honka sekä kokenut ja myöskin vauhdikas ToPo. Honka lähti otteluun yhden ulkomaalaisvahvistuksen voimin, kun maajoukkuelaituri Krista Gross loukasi jalkansa aikaisemmin kaudella. Myös ToPo on kärsinyt loukkaantumisista, mutta sai ”paluumuuttaja” Hanna Valkeisen takaisin riveihin ToPon ykkösdivisioonajoukkueesta.

ToPo Naiset pelasi ottelun uunituoreissa kokopinkeissä peliasuissa lokakuisen Roosa nauha –kampanjan huipentumaksi. Pinkeistä asuista saatiin vauhtia pelin alkuun, Korpivaara voitti aloitushypyn ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja sai penkiltä raikuvat aplodit. Ensimmäinen jakso mentiin hienoisesti ToPon hallinnassa. ToPo viimeisteli näppärästi puolinopeista, mutta Honka pysytteli perässä kolmosilla. Ensimmäiselle tauolle mentiin ToPon johdossa 21-18.

Toisella kympillä ToPon hyökkäys alkoi tökkiä ja pahasti. Honka sen sijaan jatkoi kaaren takaa pussittamista ja pääsi ottelussa niskan päälle. ToPo sai toisella jaksolla kokoon vain 11 pistettä Hongan 18 vastaan. ToPo jaksoi kuitenkin jauhaa puolustustaan. Korpivaara ja Laaksonen tekivät huikeaa työtä koko pelin ajan pakottaen Hongan takamiehen Schlottin vaikeisiin heittoihin. Puoliajalle siirryttiin Hongan neljän pisteen johdossa (32-36). Ensimmäisellä puolikkaalla vauhdissa oli lokakuun pelaaja ja Honka-kasvatti Heta Korpivaara, joka oli puoliaikaan mennessä kerännyt jo 22 pistettä upottaen pelitilanneheitot sadalla prosentilla. Tasaisesta Hongasta Rantasella 11 pistettä.

Kolmannella jaksolla ToPo pääsi taas takaisin pisteiden teon makuun, kun muutkin kaverit alkoivat saada maalihanoja auki. Honka heitti edelleen hyvin kaaren takaa, eikä päästänyt ToPoa karkaamaan. Erä mentiin tasaisesti ja lyhyelle tauolle mentäessä ToPo nykäisi itsensä takaisin johtoon, nyt kahdella pisteellä (57-55). Neljäs erä mentiin tasaisesti vääntäen. Kumpikaan ei saanut kunnollista irtiottoa aikaiseksi ja ero pysyi tiukkana aivan viime hetkiin saakka.

ToPo oli jatkuvasti muutaman pisteen Honkaa perässä viimeisellä jaksolla ja aika alkoi käydä vähiin. Kotijokkue ei kuitenkaan suostunut häviämään. Dionne Pounds otti hyökkäyspäässä päättäväisiä ratkaisuja ja nämä tuottivat tulosta. Kun viimeinen minuutti alkoi, Didi nosti joukkueen tasoihin riiston jälkeisillä vapareillaan. Tavoittamattomaan johtoon kotijoukkueen kahdella vaparillaan nosti Kaisa Valtakari, joka tuntui olevan aina paikalla, kun kentällä tapahtui. Kaisan energia tuntui tarttuvan muihinkin ja joukkue piti pintansa ottelun ratkaisevalla viimeisellä minuutilla. Hienon pelin kruunasi isot minuutit huimilla tehoilla pelanneen Hetan vaparit, joiden päätteeksi lopputulos taululla 78-72.

Tahmaisen hyökkäyspelin onnistujat kotijoukkueelta olivat joukkueen parhaana palkittu Hetski Korpivaara (32/15), lopussa kovia koreja naulannut Didi Pounds (19/11/5), hurjat 10 hyökkäyslevypalloa hakenut Niina Laaksonen (13/18) sekä jumppereita pussittanut Kaisa Valtakari (10/5). Hongalta parhaana palkittiin Sara Rokkanen (19/3) ja mallikkaasti suoriutui myös Jenni Rantanen (17/3).

ToPo Naiset matkaa seuraavaksi Turkuun sunnuntaina 9.11. ja kotiyleisön edessä Kisahallissa nähdään taas keskiviikkona 12.11. kun Forssan Alku saapuu Helsinkiin.