Hallitus|Valmentajat

ToPo voitti Pyrinnön tuplaviikonlopun toisessa matsissa

27.10.2014

Joukkueella nähtiin pinkit paidat Roosa nauha -kampanjan tukemiseksi. Kuva: Lauri Ilomäki
Pointin paikalla nähtiin taas Kesänen. Tällä kertaa sisarkatraan nuorin eli Veera. Kuva: Tytti Nuoramo

ToPo Naisten kintuissa ei tuplaviikonlopun ensimmäinen ottelu näyttänyt enää sunnuntaina painavan. ToPo juoksi Pyrinnön kumoon iloisella pelillä lukemin 86-56 ja nappasi viikonlopusta kaksi voittoa nousten sarjataulukossa kolmanneksi.

Sunnuntaina Kisahalliin ToPon vieraaksi saapui tällä kaudella naisten korisliigassa uusi joukkue Tampereen Pyrintö. Uudessa joukkueessa oli kuitenkin ToPolle jo ennestään tuttuja kasvoja aikasemmilta liigakausilta muista joukkueista: Pyrinnön peliä kentällä pyörittää Hongasta tuttu Meral Bedretin ja kentän laidalla entinen Pantteri-loutsi Ilpo Rantanen. Lisäksi alkukauden otteluissa ovat hyvin esiintyneet ex-Honsu Kaisa Lind ja TuRissa aikaisemmin pelannut vahvistus Brittany Hedderson.

ToPo lähti otteluun kahdeksan pelaajan voimin, kun Siiri ja Jessi kutsuttiin divarin mukaan ja Vennu ja Vilma kannustivat kentän laidalla. Alaraajavammojen pitäessä Vennun ja Vilman sivussa pointin paikan avausviisikossa sunnuntaina otti Kesäsen siskosten kolmas painos Veera. Matsi lähtikin vauhdikkaasti käyntiin ja ensimmäinen erä näytti jo, mitä tuleman pitää, Pyrinnöllä on aina kolmonen ilmassa, kun vähänkin on tilaa. Ensimmäinen jakso tasan 21-21.

Seuraavalla kympillä ToPo onnistui tiivistämään puolustustaan ja penkiltä saatiin hyvää säpinää kentälle. Henrika Suhonen jatkoi siitä, mihin Huimaa vasten jäi ja tikkasi puolustuspäässä hyvällä sykkeellä ja naulasi taas nätin kolmosen. Kotijoukkueen onnistui nykäistä hieman eroa taululle, toinen kymppi 20-10 ToPolle. Puoliajalle siirryttiin lukemissa 41-31.

Kolmannella jaksolla nähtiin railakasta ToPo-menoa. Lauantain ottelussa Huimaa vastaan juuri kolmas jakso oli ToPon musta hetki ja nyt oltiin selvästi päätetty, ettei näin käy uudelleen. Pallo liikkui hienosti kaverilta toiselle ja puolustuspäässä tahti sen kuin kiristyi. Didi jakeli namupasseja ja kaverit päättivät kukin vuorollaan. ToPo voitti jakson 30-12 ja repäisi otteluun lopullisen eron, jota Pyrintö ei enää onnistunut kaventamaan.

Viimeinen erä mentiin erä mentiinkin sitten tasaisemmissa merkeissä. Erään mahtui vielä Emma Närvän hieno lay back ja Pikku-Kesänen-Laaksonen palloscreen action, jotka keräsivät aplodeja. ToPo voitti viimeisenkin erän pistein 15-13 ja lopulta siis koko ottelun 86-56.

Tasaisesti onnistuneesta ToPosta kaikki pelaajat pääsivät pisteiden makuun, mutta eniten keräsi Niina (25/13), joka palkittiin myös kotijoukkueen parhaana pelaajana. Heta teki 15 pinnaa, 9 levyä ja vielä 4 syöttöä. Vilja Kesänen sai myös rannetta lämpimäksi etenkin vapariviivalta ja kokosi 15 pinnaa ja kuusi levyä. Didi naputti 12 pinnansa oheen 7 passia ja 4 levyä.

Vastustajoukkue Pyrinnöstä parhaana palkittiin Meral Bedretin (13/4syöttöä), mutta hyvin pelasi myös Hanna Hurskainen, joka latasi 16 pistettä ja napsi oheen 5 levyä.

ToPon kotitupla meni tavoitteiden mukaisesti, kaksi voittoa kahdesta matsista. Seuraavaksi vastassa on Tapiolan Honka ensi lauantaina 2.11. Ottelu pelataan suuren maailman tapaan Helsingin jäähallilla klo 13:00.