Hallitus|Valmentajat

Naisille tappio Karhulassa

18.10.2014

Niina Laaksosen (22/14) tupla-tupla ei tänään riittänyt viemään Topoa voittoon asti. Kuva: Tytti Nuoramo

Topo Naiset matkustivat lauantaina Peli-Karhujen vieraaksi Karhulaan. Ottelun johtoasema vaihteli pelin aikana usemman kerran, mutta lopussa Topo ei saanut enää käännettyä ottelua voitokseen.

Topon peli alkoi hermostuneesti ja PeKa pääsi heti alussa nostamaan itsensä johtoon parilla lay-upilla. Topo kuitenkin toipui nopeasti ja veikin ensimmäisen erän nimiinsä luvuin 14-22 Dionne Poundsin (13/6) ja Niina Laaksosen (22/14) johdolla. PeKa kuitenkin hivuttautui pikku hiljaa rinnalle toisen puoliajan alussa tilanteeseen 40-40.

Topo sai kuitenkin uuden vaihteen päälle ja repi eron yli kymmeneen pisteeseen kolmannen erän puoleen väliin mennessä. Tässä repäisyssä nähtiin myös suhteellisen harvinainen 4 pisteen hyökkäys, kun Venlakaisa Pursiainen (9/4) upotti kolmen pisteen heittonsa sekä tilanteesta annetun bonusvaparinsa. 

PeKa ei kuitenkaan luovuttanut vaan taisteli Keira Peakin (18/10) johdattamana itsensä rinnalle ja ohi vieden ottelun lukemin 77-70. Pounds joutui jättämään pelin kesken kolmannessa erässä saatuaan haavan päähänsä taistellessaan pallosta.

Kokonaisuudessaan ottelusta ei jäänyt paljoa herkuteltavaa jälkipolville, sillä kentällä nähtiin kohellusta ja sähellystä tasaisesti 40 minuutin aikana. Onneksi yhteispeliä päästään kohentamaan treeneissä ja uusia pelejä pukkaa, kun seuraavana viikonloppuna kotiyleisöä hemmotellaan tuplakotipeliviikonlopulla. Lauantaina vieraaksi saapuu Huima ja sunnuntaina Pyrintö. Molemmat ottelut alkavat klo 16 Kisahallissa.

Ottelun tilastot