Hallitus|Valmentajat

Topo Naiset kohtaa Korisliigan huippuottelussa Catzin la 11.10 klo 16.00 Kisahallissa

8.10.2014

Kauden ensimmäisessä kotiottelussa naisten joukkue kohtaa viime vuosina Korisliigaa dominoineen Lappeenrannan Catzin.

Molemmat joukkueet aloittivat kautensa voitoilla viime lauantaina. Topo voitti vieraissa sarjanousija ViVen 40 pisteellä ja Catz puolestaan vei pisteet PeKalta 25 pisteen erolla. Catz on vienyt viime kausina kaikki joukkueiden kohtaamiset, mutta ennakko-odotukset antavat luvan odottaa tasaista matsia, jonka voi viedä kumpi tahansa joukkue.

Topo esiintyy ensimmäistä kertaa kotikentällään uudistuneella joukkueella. Kesän siirtomarkkinoilla joukkueeseen liittyivät Heta Korpivaara, Dionne Pounds, Henrika Suhonen, Veera Kesänen, Siiri Ukkonen sekä Topon juniorit Jessi Johansson ja Emma Närvä. Maajoukkuepelaajat Korpivaara ja Pounds ovat monipuolisia ratkaisijoita, jotka tuottavat päänvaivaa vastustajan valmentajalle puolustuksen suunnitteluun. Eikä tehtävää helpota yhtään se, että kaksikon rinnalla hyökkäyksessä ahkeroi kolme kertaa Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Niina Laaksonen. Käy tutustumassa joukkueen pelaajiin tarkemmin tästä linkistä.

Catz on varmasti Topon katsomossa viihtyneille tuttu vastustaja, mutta oman lisänsä otteluun tuo se, että peräti neljä Topon pelaajaa on pelannut Catzin riveissä - ja vieläpä nykyisen valmentajan Mika Haakanan joukkueessa. Metkut ja jipot ovat siis molemmin puolin tuttuja.

Mielenkiintoisin taistelupari ottelussa lienee Korpivaara-Reshetko. Ulkomaan ammattilaisvuosien jälkeen Suomeen palannut Korpivaara on liikkuva ja monipuolinen nelospaikan pelaaja. Sama kuvaus sopii SM-finaalien MVP ja Vuoden ulkomaalaisvahvistus -pystejä pokanneeseen Elena Reshetkoon. Molemmat olivat joukkueensa tehokkaimpia ratkaisupelaajia kauden avausotteluissa.

Ottelu alkaa Töölön Kisahallissa lauantaina 11.10 klo 16:00. Liput 10/5 euroa. Kausikortin itsellesi ja kaverillesi voit ostaa täältä. Tulkaa huutamaan Topo voittoon!