Hallitus|Valmentajat

Vuoden MVP Dionne Pounds ToPoon

13.8.2014

Kuva:Tytti Nuoramo

Jo vuosia ollut suomalaisen naiskoripalloilun kiintotähti Dionne ”Didi” Pounds (174 cm) siirtyy Topon Naisiin 1+1 vuoden sopimuksella. Päävalmentaja Pere Klinga on syystäkin innoissaan kotkalaisen Poundsin liittymisestä joukkueeseen.

- Aivan loistavaa ja todella hienoa helsinkiläiselle koripallolle saada Didi Stadiin ja ToPoon, kommentoi eilen Hall of Fameen päässyt Kari-Pekka ”Pere” Klinga. Nyt meillä on todella kova joukkue, josta helsinkiläiset saavat olla ylpeitä, jatkaa Pere.

Alkava kausi on Poundsin (1984) yhdeksäs naisten korisliigassa. Didi, Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti, on edustanut korisliigakausillaan Catzia, HoNsUa ja PeKaa. Hän on ollut mukana voittamassa yhteensä kolmea SM-kultaa. Viime kaudella kultaa kaulaansa ripustanut Didi valittiin kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Hän takoi keskiarvokseen 16,6 pistettä ottelua kohden. Myös 2010-11 hän pokkasi saman tittelin. 

Poundsilla on kokemusta ulkomailla pelaamisesta, sillä kaudella 2013-13 hän edusti espanjalaista Zamoraa yhteensä 19 ottelussa.  Aikuisten maajoukkueessa Didi on edustanut Suomea kaikkiaan 57 kertaa tehtaillen niissä yhteensä 569 pistettä.

 - Topo oli paras vaihtoehto minulle tänä vuonna. Olen työelämässäni siinä pisteessä, että haluan CV:ni laittaa muutakin kun koripallojoukkueita. Olen siksi innokas aloittamaan työelämän ja koripallon yhdistämisen. Juuri Helsinkiin muuttaneena niin vähän jännittää miten tämä Kotkan maalaistyttö pärjää isossa kaupungissa”, nauraa Didi Pounds.

-       - Kaudelta odotan kokenutta ja varmaa koripalloa. Meillä on kokenut joukkue ja kaikki haluavat laittaa kultaa kaulaan kauden jälkeen. Tiedämme miten kovaa työtä ja sitoutumista se vaatii ja olemme valmiita tekemään sen. Kivaa on se, että kavereita on jengi täysi, joten hauska kausi on varmasti tiedossa”, jatkaa Didi.

ToPolla on pelaajasopimukset Vilja ja Vilma Kesäsen, Heta Korpivaaran, Niina Laaksosen, Venlakaisa Pursiaisen ja Kaisa Valtakarin kanssa. Joukkuetta valmentaa Kari-Pekka Klinga.