Hallitus|Valmentajat

A-pojat Pärnuun

19.2.2014

Viimeinen EYBL-turnaus ensi viikonvaihteessa

 

ToPo97 päättää nelivuotisen EYBL-uransa ensi viikonvaihteessa (21.-23.2.) Pärnussa Virossa. Ykkösdivisioonan (97-syntyneet) viimeisessä turnauksessa ToPo saa vastaansa viisi raudanlujaa joukkuetta maanosan huipulta.

Perjantain avausottelussa (klo 10.30) ToPo kamppailee latvialaista Saldusin urheilukoulun joukkuetta vastaan. Ennakkoasetelmissa ottelusta on luvassa tasainen, joten topolaisten olisi syytä olla hereillä.

Iltaottelussa (16.30) ToPo ottaa mittaa koripallolegenda Arvydas Sabonisin nimikkojoukkueesta. Liettuan Kaunasista tuleva Sabonis on ollut EYBL-turnauksissa Torppaa parempi, vaikka ero on vuosien mittaan  kaventunut.

Liettualaistaituruutta on vastassa myös lauantain aamuottelussa (9.00), kun ToPo pelaa Klaipeden yhdistelmää vastaan. Iltapäivällä (15) on vastassa toinen tuttu joukkue, tallinnalainen urheilukoulu Audentes.

Turnaus päättyy sunnuntaina kello 9 alkavaan otteluun ukrainalaista Donetskia vastaan. Donetsk voitti viime kaudella 97-syntyneitten ykkösdivisioonan. Miten kuohuva kotimaa vaikuttaa ukrainalaispoikien otteisiin?

Ennakkokaavailuissa Audentes ja Saldus ovat täysin voitettavissa. Muita joukkueita vastaan tarvitaan jo täydellinen suoritus, sillä sekä Sabonis (6 voittoa/4 häviötä), Klaipeda (7/3) että Donetsk (7/3) kamppailevat edelleen superfinaalipaikasta neljän parhaan joukossa.

ToPo:lla on  kahdesta turnauksesta kaksi voittoa. Pienellä jossittelulla voittoja voisi toki olla viisi, sillä kolme ottelua on päättynyt munkkalaisten niukkoihin tappioihin. Jossittelu on kuitenkin jossittelua.

Pärnun turnaus on ehkä ToPo97:n kauden tärkein koitos. Kaikki kunnia valtakunnalliselle A-poikien ykkösdivisioonalle ja keväällä odottavaan final four –turnaukselle (ToPo sarjassa kakkosena), mutta EYBL tarjoaa aivan eri tason koripallohaasteen topolaisille.

ToPo97 lähti vaativiin EYBL-sarjoihin kaudelle 2010/11. Ensimmäisen vuoden tasonmittauksen jälkeen joukkue on pelannut ikäluokan ykkösdivarissa. Tällä tasolla ei kovin paljon suomalaisjoukkueita ole nähty.

Neljässä vuodessa koripallopojista on kasvanut Markus Rautalan ja Pekka Konttisen valmennuksessa koripalloilevia nuorukaisia. Matkalla joukkue on pokannut C-poikien Suomen mestaruuden ja B-poikien SM-hopean. EYBL-turnauksista saadulla kokemuksella on näihin saavutuksiin varmasti osansa.

Otteluja voi seurata osoitteesta www.eybl.lv/ Ja raportteja myöhemmin näiltä sivulta.