Topo Naiset taipui Lappeenrannassa Catzille

15.12.2013

Nopeatempoisessa ottelussa ToPo oli pitkin ottelua hieman altavastaajana, vaikka pystyikin välillä haastamaan sarjakärjen aina viimeiselle neljännekselle saakka. Ottelun lopputulos 87-72 (46-39) ei anna koko kuvaa pelistä.

Koko ottelun ToPon peli oli hermostunutta, erityisesti ensimmäisellä puolikkaalla, kun vastaavasti lappeenrantalaiset pelasivat kurinalaisesti. ToPon vahva puolustus toimi kuitenkin jälleen, ja pakotti Catzin heittämään kaarelta. Didi Poundsin ja Jordan Murpheen heittokäden toimiessa pääsivät lappeenrantalaiset pikkuhiljaa karkuun ToPolta. Toisen jakson jälkeen tilanne 46-39 kotijoukkueelle.

Kolmannella jaksolla näkyi sitä hyvää topolaista koripalloa, jossa rohkeilla ajoilla ja ratkaisuilla saavutimme hieman kotijoukkuetta. Neljännnellä jaksolla ToPolla oli vielä kaikki mahdollisuudet nousta rinnalle, kunnes kotijoukkueen puolustus murjoi korin alla Niina "Sinko" Laaksosen. Niinan väistyessä ToPon puolustus ja korinaluspelaaminen heikkeni sen verran, että Catz pääsi tekemään helppoja koreja.

ToPon vahvana lenkkinä toimi kolmikko Vilma Kesänen, Laaksonen  ja Roberson. Ylivoimainen ykkönen oli tuplatuplallaan Ashlee Roberson (28/12/6 syöttöä), jota Catz ei juurikaan pystynyt pitämään. Ennen loukkaantumistaan Niina Laaksonen (14/9) hääri vahvasti korin alla. Vilma Kesänen (16/5/7syöttöä) pelasi jälleen mainiosti jaellen Ashleelle ja Niinalle hienoja syöttöjä.

Kotijoukkueen parhaat olivat ulkomaalaiset; tuplatuplillaan Jelena Reshetko (22/12) ja Alexandria Anderson (20/11/7 syöttöä) sekä Jordan Murphreen (20/9 syöttöä). Catz on voittanut kaikki 12 peliään ja johtaa sarjaa ennen PeKaa ja ToPoa.

Topo Naiset kohtaa ensi lauantaina klo 15 Kisahallissa sarjakakkosen PeKan, joten tiedossa on suurta urheilujuhlan tuntua.