Topo Naiset piti pisteet kotonaan Keravasta

9.12.2013

Kuva:Tytti Nuoramo

Vaikean alun jälkeen ToPo sai vihdoin pelinsä ruotuun toisella puolikkaalla ja nousi selkeää voitoon 68-49 (23-21). Ottelun sankaritar oli huikean tuplatuplan pelannut Niina "Sinko" Laaksonen. 29 pistettä ja 23 levypalloa!

Ensimmäisen jakson ilman jenkkipointtiaan Rosetta Adzasua pelannut Kerava oli nälkäisempi ja kurinalaisempi ja vei jakson nimiinsä 9-11. Toisella jaksolla kotijoukkue pelasi edelleen hermostuneesti heittojen kirpoessa korirenkaasta aivan kuten lauantaina Turussa. Jakso kuitenkin lopulta ToPolle 14-10.

Tauolla heitettin perinteellinen VikingLinen heittokisa, jossa toisistaan ottivat mittaa  koripalloilijat Siiri Nuutinen, Mari Puustinen ja Vesa "Puke" Walldén.  Tallinnan risteilyn kahdelle voitti lopulta Siiri Nuutinen. Onnea Siiri!

Puoliajan jälkeen kotijoukkue marssi kentälle selkästi pirteämpänä Pere Klingan uusien ohjeiden myötä. Kolmas neljännes muskaavasti ToPolle 16-5. Viimeinen 10 minuttinen oli myös sitä puhdasta ToPon pelaamista, jossa vahva puolustus ja nopeat hyökkäykset siivittävät kotijoukkueen jaksovoittoon 29-23.

Vaikka ToPon peliheitot olivat kadoksissa, levypallopelaaminen (60) ja vapaaheitot (85%) olivat kotijoukkueelta vahvaa esitystä. Myös mainiot Vilma Kesäsen syötöt (8) loivat hienoja suorituksia korille. 

Meillä oli vähän nihkeätä pelaamista hyökkäyspäässä. Esimerkiksi Niina Laaksonen olisi voinut tehdä neljäkymmentä pistettä, jos olisi heittänyt yhtä hyvin kuin tavallisesti, ToPon päävalmentaja Kari-Pekka Klinga kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelussa lahjoitettiin perinteen mukaan Uusi lastensairaala2017-hankkeelle voittopisteiden verran euroja ja vielä korieron verran lisää eli yhteensä 87 euroa. Lahjoittajana toimi tällä kertaa Maestro Oy. Lisätietoja hankkeestamme tästä.

Niina Laaksonen oli aivan pitelemätön: 29 pistettä ja 23 levypalloa. Ashlee Roberson (14/13/5 torjuntaa) ja Vilma Kesänen (5/3/8 syöttöä) onnistuivat myös hienosti.

Keravan paras oli Mollie Williams (10/9), jota tukivat kolmosillaan Miina Lapila 9 ja Henrika Suhonen 8 pisteellään.

Kun sekä Catz että PeKa voittivat omat ottelunsa sarjakärki pysyi muuttumattomana. ToPo jatkaa edelleen kolmantena tasapistein (16) PeKan kanssa.

Ensi lauantaina Topo Naiset suuntaan Lappeenrantaan mittamaan Catzin kotikenttää. ToPon viimeinen kotipeli ennen joulutaukoa pelataan lauantaina 21.12 klo 15 Kisahallissa, jolloin vieraaksi saapuu tasapisteissä oleva Peli-Karhut.