Topo Naiset taipui viime sekunneilla Catzille

19.11.2013

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja ei todellakaan ollut kirkkossa kuulutettu kumpi ottelusta korjaa kaksi pistettä. Tämä huippuottelu keräsi runsaslukuisen kannustusjoukon, ja heille joukkueet tarjosivat koko rahalla jännitystä.

Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa olivat tasaista puurtamista ja väliajalle lähdettiin Catzin johtaessa kolmella pisteellä (44-47). Ottelutauolla pidettiin Viking Linen tukema heittokisa, jossa lopulta Henkka vei pisteet ja Tallinnan-risteilyn kotiinsa.

Kolmas jakso oli Topon ylivoimaa, jossa stadilaiset onnistuimme puolustuksessa ja erityisesti  hyökkäyspäässä. Jakso Topolle 25-19. Liekkö ottelujännitys vai mikä painoi topolaisiamme, kun Catz alkoi pikku hiljaa ujuttautua rinnalle viimeisellä jaksolla.

Vielä viimeisellä minuutilla oli epäselvää kumpi ottelun tulee voittamaan. Topo syyllistyi lopulta hyökkäyksissään menetyksiin ja Catz ehkä voitontahtoisempana ja kokeneempana piti päänsä kylmänä ja naksutti, Topon virhetilin ollessa täynnä, viimeiset vaparinsa sisään. Ottelu päättyi lopulta vain neljän pisteen erolla lappeenrantalaisille 84-88.

Ottelun primadonna oli Catzin Jordan Murpee (29/8), jonka kolmoset ja vaparit olivat myrkkyä stadilaisille.  Häntä tuki hyvän pelin pelannut Didi Pounds 18 pisteellään ja Alexandria Anderson (17/11).

Toposta kunnon vastuksen antoivat tupla-tuplillaan Niina Laaksonen (24/13),  Ashlee Roberson (17/10) ja Vennu "Defence" Hölttä (12/10).  Vilma Kesänen (15/8 syöttöä) onnistui myös jälleen. 

Topo jatkaa sarjassa kolmantena Catzin ollessa piikkipaikalla. PeKa pysyi Topon edellä yhden pelin enemmän voittananeena.

Topo kohtaa tulevana lauantaina Kisahallissa klo 15 Jyväskylästä HoNsUn. Tervetuloa taas kannustamaan!