Hallitus|Valmentajat

Roberson palaa Topoon

4.10.2013 klo 07:30

Topo Naiset lähtee kauteen toisen polven amerikkalaisvahvistuksella. Roberson oli Kisahallissa 90-luvun puolivälissä viihtyneille tuttu nimi. Parimetrinen pelaaja, joka takoi reilut kaksikymmentä pistettä per ottelu, ei varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta. Johnny Roberson yhdessä Pere Klingan kanssa johdatti Topon pronssimitaleille vuonna 1995.

Melkein 20 vuotta myöhemmin Kisahallin parketille astelee pitkä ja sulavaliikkeinen Ashlee Roberson, Johnny Robersonin tytär. Ashlee (25v. ,180 cm)  valmistui Texas Techin yliopistosta 2010, jossa hän viimeisteli seniorivuotenaan 12 pistettä ja 8 levypallo per ottelu. Yliopistovuosien jälkeen hän on pelannut ammattilaisena Romaniassa ja viimeisimpänä Slovakiassa. Slovakiassa hän pelasi 7 pisteen ja 4 levypallon keskiarvolla Samorinin joukkueessa.

”Tutkittuani Ashleen taustoja, huomasin hämmästykseksi, että hän on Johnin tytär. Johnin kanssa voitimme Topossa kaudella 1994-95 pronssia. Ashlee tulee todella kovasta korisperheestä, sillä poika Andre draftattiin tänä vuonna NBAhan Oklahoman joukkueeseen. Olen todella tyytyväinen, että Ashlee valitsi Topon. Ensimmäiset treenit ovat jo näyttäneet miten kovasta pelaajasta on kyse”, myhäilee Pere Klinga.

Ashlee ei itse muista edellisestä Suomen visiitistä juuri mitään, sillä hän oli vasta 7-vuotias. ”Kävin nuorena koulussa Suomessa. Koulussa oli aina kivaa, sillä opin uusia asioita ja leikin luokkatovereideni kanssa. Olin usein myös koulun näytelmissä mukana. Muistan myös kuinka leikimme sisarusteni kanssa usein ulkona lumessa.”, Ashlee muistelee.

Hänen äitinsä kuitenkin kertoi hänelle Suomessa vietetystä vuodesta ennen hänen lähtöään.  ”Äitini kertoi minulle, että minun täytyy pakata paljon lämpimiä vaatteita mukaan, sillä talvi täällä on paljon kylmempi kuin mihin olen tottunut. Hän myös kertoi minulle monia asioita joita tein Suomessa ollessani. Esimerkiksi sen, että toimin tulkkina vanhemmilleni. Nyt en enää muista suomenkieltä, mutta toivottavasti se muistuu mieleen parissa viikossa!”Ashlee naurahtaa.

Myös isä antoi Ashleelle vinkkejä perustuen omiin Suomen kokemuksiinsa. ”Isäni kertoi minulle että en sitten saa häpäistä hänen nimeään kentällä.” Ashlee kertoo. ”Mutta hän vain vitsaili” hän virnistää perään. ”Hän kertoi minulle että minulla on loistava valmentaja ja sen, kuinka hyvä pelaaja Pere myös on. Isäni sanoi, että minun kannattaa kuunnella tarkkaan, mitä hän sanoo, sillä hän on arvostettu pelaaja Suomessa ja Euroopassa. Hän myös painotti että en saa aliarvioida vastustajiani vaan minun täytyy pelata aina parhaalla tasollani sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Hän myös kehui, että Suomen sarja on kovatasoinen ja kaikilla joukkueilla on yllätysmahdollisuus. ” Ashlee summaa.

Tullessaan Helsinkiin Ashlee tiesi, että hänen isänsä ja Pere Klinga ovat pelanneet samassa joukkueessa. Johnny Roberson oli joukkueensa paras pisteiden tekijä ja Pere Klinga johti joukkueen syöttötilastoa ja oli joukkueen toisiksi paras pisteiden tekijä. Kysyimmekin Ashleeltä, kumman hän haastaisi 1vs1 otteluun. “Tämä onkin vaikea kysymys! Mutta täytyy sanoa Pere, koska olen pelannut pienenä usein isääni vastaan 1vs1 pelejä ja kaipaan uusia vastuksia! ” Ashlee nauraa. ”Haluaisin haastaa hänet loistavien pelitaitojen ja hänestä kuulemieni juttujen takia. Voisin oppia häneltä paljon. En siis halua sanoa, etteikö isäni olisi loistava. Nuorelle pelaajalle on kunnia päästä oppimaan näiltä kahdelta suurelta pelaajalta.”  (Käy tsekkaamassa kumman itse haastaisit: http://www.basket.fi/sarjat/joukkueet/joukkue/?team_id=45&season_id=9673)

Ashlee nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa joukkueen aloittaessa kautensa Äänekoskella huomenna lauantaina. Ottelu alkaa klo 16. Kisahallissa Ashleen ja muun joukkueen voi nähdä lauantaina 12.10 klo 15, kun Topo kohtaa TuRin ensimmäisessä kotiottelussaan.

Topolla on voimassa olevat sopimukset Jasmine Dolivon, Venlakaisa Höltän, Vilja ja Vilma Kesäsen, Noora Korhosen, Laura Lahtisen, Niina Laaksosen, Vilma Purhosen, Ashlee Robersonin, Hanna Valkeisen, Kaisa Valtakarin ja Saara Wahlgrenin kanssa.