Hallitus|Valmentajat

Kesästen duo vahvistamaan ToPon naisia

6.6.2013

Kuva:Tytti Nuoramo

Vilja ja Vilma Kesänen ovat solmineet 1+1 vuotiset pelaajasopimukset ToPon naisjoukkueeseen. Viime kauden loistavasti pelannut maajoukkuetakamies Vilma jatkaa ToPossa. Nuorempi sisko Vilja taas pelasi hyvän kauden Espoon Hongassa.

 

 

Olen mielissäni, että saimme vihdoinkin molemmat sisarukset ToPoon. Uskon, että jo aiemminkin yhdessä pelanneet siskokset tuovat entistä enemmän sähäkkyyttä ja taistelutahtoa joukkueeseemme. Kuten olen useasti todennut, joukkueelle jäi viimekaudesta sen verran nälkää, että tulevan kauden pelaajasopimuksemme tähtäävät vain ja ainoastaan korkeimpaan sijoitukseen, toteaa general manager Markku Saarikoski ToPon naisjoukkueesta.

Viime kaudella emme saavuttaneet joukkueelle asetettuja tavoitteita ja nälkää jäi. Silti kausi oli kokonaisuudessaan yksi huikeimmista mitä olen kokenut, kertoo Vilma Kesänen. Kun suuri osa porukasta niin kentällä kuin sen ulkopuolella sopi jatkostaan ensi kaudelle, oma päätökseni jatkaa ToPossa oli helppo. Viime kauden aikana löysin henkilökohtaisella tasolla koriksen taas ihan uudella tavalla ja tuntuu, että tässä porukassa Peren (Klinga) kanssa on hyvä jatkaa proggista. Meillä on hyvä porukka kasassa ja tavoitteet korkealla. Hauskanpito jatkuu, huudahtaa Vilma Kesänen.

Miksi ToPo Vilja? Olen kuullut Vilmalta ToPon naisjoukkueesta pelkästään hyvää. Treenaaminen on kuulemma vaativaa ja kuitenkin hauskaa. Myös taustat toimivat, ja se on meille pelaajille tärkeää. Asiat hoidetaan niin kuin on sovittu. On taas kiva pelata Vilman alaisuudessa, koska hän on niin määrätietoinen, toteaa Vilja. Entä mitä odotat tulevalta kaudelta? Kehittymistä pelaajana ja uusien asioiden oppimista sekä Kisahalliin lisää katsojia. Teen joukkueen eteen kaikkeni, että pääsemme mitalipeleihin, hihkuu Vilja Kesänen.

Viime kaudella takamiespointti Vilma Kesänen oli kotimaisten pelaajien kärkisyöttäjä 5,0 ottelukeskiarvollaan ja koko sarjassa hän oli toisena. Vilman pistekeskiarvo oli myös mainio 12,6 ja peliminuutteja kertyi ka. 37:46 min.

Vilja Kesäsen tilastot viime kaudelta: pisteet 9.5, vaparit 83,7%, kakkoset 41.2% ja peliminuutteja kertyi ka. 29:31 min. 

Lisätietoja Markku Saarikoskelta.