Hallitus|Valmentajat

ToPo Naiset julkisti ensimmäiset pelaajasopimuksensa

20.5.2013

Niina, kuva Tytti Nuoramo
Kaisa, kuva Tytti Nuoramo
Vennu, kuva Tytti Nuoramo

Viime kauden suomalainen tehonyrkki Niina Laaksonen sekä aloitusviisikon pelaajat Venlakaisa Hölttä ja Kaisa Valtakari ovat solmineet 1+1 vuotuiset sopimukset ToPon naisjoukkueen kanssa.

 

Olen erityisen tyytyväinen, että Kaisa, Niina ja Vennu jatkavat ToPossa. Meille kaikille jäi viimekaudesta sen verran nälkää, että tulevalla rosterilla tulemme todellakin taistelemaan korkeimmasta sijoituksesta, toteaa  Markku Saarikoski ToPon naisjoukkueesta. Lähiaikoina julkistettavien muiden nimien kanssa, on joukkueemme varmasti erityisen mielenkiinnon kohteena, jatkaa Saarikoski.

Koko kolmikko on myös mielissään jatkamisestaan. Topossa jatkaminen oli ensisijainen vaihtoehtoni ja olen erittäin iloinen jatkosopimuksesta. Joukkueessamme ja koko tiimissä joukkueen ympärillä on hyvin poikkeuksellinen positiivisen tekemisen meininki, jossa haluan ehdottomasti olla mukana jatkossakin. Jatkosopimuksen tekemistä edesauttoi luonnollisesti Klingan jatkaminen joukkueen valmentajana. Edellinen kausi Topossa ei tuloksellisesti ollut sitä mitä lähdimme hakemaan, joten nälkää ensi kaudelle riittää, kertoo Niina Laaksonen.

Samaa toteaa Kaisa Valtakari, jonka mukaan motivoituneiden ihmisten kanssa on hienoa tehdä hommia niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Odotan innolla tulevaa kautta, värisee Kaisa.

Vennu Hölttä on samoilla linjoilla. ”Päätös jatkamisestani oli selvä jo kauden aikana, sillä kausi oli yksi ikimuistoisimmista, vaikka lopputulos ei vastannut tavoitteitamme.   Tykkään pelata joukkueessa, joka on yksi sarjan parhaita puolustusjoukkueita.  Olen iloinen, että joukkueessa jatkaa samoja naamoja myös ensikaudella niin kentällä kuin taustoillakin.”

Viime kaudella Niina Laaksonen oli kotimaisista pelaajista ylitse muiden. Hän oli sekä pisteissä että levypalloissa selkeä ykkönen (21.1/13.6). Tehokkuudessaan hän pesi myös ulkomaiset, ja oli koko sarjan paras 24.9-tehoilla. Peliminuutteja Ninalle kertyi ka. 34:55 min.

Venlakaisa Höltän keskiarvotilastot: pisteet 11.5, 2-pisteen heitot 41.6% ja kolmoset 33.9%.  Vennu pelasi tehoilla 8.7 ja peliminuutteja kertyi ka. 34:51 min. Kaisa Valtakarin vastaavat tilastot: pisteet 8.6, 2-pisteen heitot 44.1% ja kolmoset 25 %.  Kaisa pelasi tehoilla 8.2 ja peliminuutteja kertyi ka. 25:46 min.

 

Lisätietoja Markku Saarikoskelta.