Hallitus|Valmentajat

Mikko Kurki naisten I-divisioonan ja Timo Vertio A-tyttöjen uudet päävalmentajat

6.5.2013

ToPon jo kevättalvella aloittama kolmivuotinen tyttöjoukkueiden kasvupolkuhanke on liikahtanut merkittävästi eteenpäin uusien valmentajasopimuksien myötä. Seura on solminut 1+1-vuotiset päävalmentajasopimukset Mikko Kurjen (I-divisioona) ja Timo Vertion (A-tytöt) kanssa. Jo aiemmin huhtikuussa julkistettiin Kari-Pekka Klingan valmentajasopimus SM-naisjoukkueeseen.

Olen erityisen onnellinen molemmista valmentajasopimuksista sillä molemmat herrat tuntevat jo ennestään ToPoa ja tätä hanketta ja heidän omat meriittinsä sopivat loistavasti asetettuihin tavoitteisiimme, iloitsee Markku Saarikoski ToPon naispyramidiohjelmasta.

Kasvupolkuhankkeemme tavoitteena on nostaa ToPon tyttöjoukkueita, niin uusilla kuin aiemminkin ToPossa pelanneilla nuorilla, kohti kansallisen kilpatason kärkeä eri ikäryhmissä jo aiemmin menestyneiden naisjoukkueen ja I-divisioonan lisäksi. Tavoitteen saavuttamiseksi luomme niin pelaajille kuin valmentajille sellaisen toimintaympäristön, jossa pelaajat ja valmentajat saavat harjoitella laadukkaasti ja itseään sekä toisiaan kehittäen myös kesäisin. Hankkeessa joukkueet harjoittelevat yhdessä ja erikseen, ja pelaajilla on mahdollisuus liikkua ohjelman sisällä kyvykkyytensä mukaisesti. Uskomme, että kehityshaluiset nuoret - myös uudet pelaajat - näkevät ToPon mielenkiintoisena seurana, toteaa Saarikoski.

Keihäänkärkenä hankkeessa on naisten SM-joukkue, ja pyramidissa seuran I-divisioona- ja A-tyttöjoukkueilla on erityisen vahva rooli. Tästä hankkeesta on tulossa erityisen mielenkiintoinen ja olen aivan innossani uudesta pestistäni, toteaa Timo Vertio.

Mikko Kurki on valmentajaurallaan valmentanut muun muassa Panttereiden naisten ja miesten edustusjoukkueita, Pussihukkien naisten edustusjoukkuetta ja BC Nokian miesten I divisioonajoukkuetta. Kurki luotsasi Panttereiden naiset kolmeen Suomen mestaruuteen 2000-luvun alussa. ToPossa Kurki valmensi 2010-11 naisten SM-joukkuetta ja viimekaudella A-tyttöjä. Kurki on valittu naisten SM-sarjan vuoden valmentajaksi vuosina 2001, 2002, 2004 ja 2011.

Timo Vertio kuuluu suomalaiseen koripallosukuun, josta on noussut useita kansallisentason kärkipelaajia. Omalla pelaajaurallaan Timo edusti Helsingin NMKY:tä 10- kautta SM-sarjatasolla, ja voitti mm. kaudella 1991-92 SM-kultaa. Timo edusti Suomea maajoukkueissa lähes 50 kertaa. Viimeiset seitsemän vuotta Timo on valmentanut sekä ToPossa että MuKissa poikajunioreita. Joukkueet ovat saavuttaneet joka vuosi I-divisioonassa aluefinaalipaikan Timon valmennuksessa.

Lisätietoja joukkueiden päävalmentajilta ja General Manager Markku Saarikoskelta, 050-3949991