Hallitus|Valmentajat

B-pojille Taisteluhopeaa!

14.4.2013

ToPo -NMKY 71 - 78 (ja). Namika mestariksi 2-0.

 Munkkiniemen yhteiskoululla tarjottiin sunnuntaina (14.4.) parasta mahdollista urheiluviihdettä. ToPo:n ja Helsingin NMKY:n B-pojat taistelivat Suomen mestaruudesta jatkoajalle saakka kiihkeässä ja värikkäässä ottelussa.

Namika otti – odotetusti – mestaruuden, mutta munkkalaiset myivät nahkansa mahdollisimman kalliisti. Jatkoajan jälkeen numerot Namikalle 78-71 ja mestaruus suoraan kahdessa ottelussa.
Torppalaiset voivat pitää päänsä reilusti pystyssä, sillä lauantain vaisun ensimmäisen ottelun jälkeen ToPo pelasi todella hyvin. Upea taistelu, hieno joukkue ja arvokas hopea!
Helsingin Namika lähti syksyllä SM-sarjaan ehdottomana voittajasuosikkina. SM-karsinnassa Namika murskasi ToPo:n kymmenillä pisteillä. Sarjassa vahvistunut Torppa pisti Namikan lujille, mutta voitot NMKY:lle silti yhdellä ja neljällä pisteellä.
Lauantaina Namika otti 18 pisteen voiton, mutta sunnuntaina Namikan koko kauden kestänyt (22 ottelua) tappioton sarja oli todella lähellä katketa.
Namika on raudanluja yhdistelmä, jonka hurjilla minuuttimäärillä raatavassa viisikossa pelaa neljä 16-vuotiaiden maajoukkueen pelaavan kokoonpanon suurlupausta. Torpalla maajoukkuemiehiä vuodenvaihteen kokoonpanossa oli vain kaksi (Matias Oksa ja Ville Leikas).
Ja tämän joukkueen ToPo pisti todella tiukoille!
 
Ottelussa oli alusta saakka erittäin kova tempo. Hiuksenhienosti Namika kuitenkin vei peliä (12-14, 13-14, 14-18). Neljännellä jaksolla kuusi minuuttia ennen loppua Namika johti jo 15 pisteellä 43-58. Ottelu näytti kääntyvän Namikalle.
Silloin, kun piti pistää kaikki peliin, ToPo sen myös teki. Tuomas Laine heitti kaksi kolmosta ja kaksi kakkosta, Rasmus Marttinen ja Remu Raitanen kolmoset mieheen. Kun peliaikaa oli 56 sekuntia jäljellä Henri Kantonen heitti lujan kolmosen ja peli oli 60-60.
Namikan Lassi Nikkarinen heitti kakkosen 14 sekuntia ennen loppua, mutta ToPo ei taipunut. Neljä sekuntia ennen päätösvihellystä ToPo:n Henri Kantonen luikerteli korille ja pani vaikean heiton sisään. Huikean lopun pelanneelta Henkalta bonusvapari ei uponnut, joten sitten mentiin jatkoajalle.
Jatkoaika huipentui Namikan Edon Maxhunin kovaan kolmoseen tilanteessa 71-71 (pelattu 43.34). Namika ei enää sen jälkeen luopunut johtoasemastaan, vaikka ToPo:llakin oli vielä hyvät koritekopaikkansa.
 
ToPo oli sunnuntaina hyvä. Ville Leikas otti jälleen johtavan pelaajan roolin, Tuomas Laine oli lopussa kuin tulta ja tappuraa – ja myös erittäin tehokas, Henri Kantonen janosi kiivaasti ja rohkeasti voittoa, Joel Jokinen oli varsinkin ottelun alkupuolella erittäin hyvä vaisun lauantain jälkeen, Matias Oksa ja Remu Raitanen olivat puolustuspäässä kovia, Jonis Heikkinen, Rasmus Marttinen, Henrik Ketola, Pekki Taari  ja Arttu Lecklin täyttivät penkiltä paikkansa hienosti. Väinö Haajanen ei nyt saanut peliaikaa.
 
SM-sarja on nyt paketissa. Hopeasta saa olla erittäin iloinen. B-poikien kausi jatkuu vielä ensi viikonloppuna aluefinaaleissa ja kahden viikon kuluttua Budapestin kutsuturnauksessa.
SM-hopean lisäksi iso plussa Eybl-turnauksen suorituksesta. Luunkovassa ykkösdivisioonassa komea kymmenes sija maanosan huippujen joukossa. Kauteen voi olla enemmän kuin tyytyväinen
Valmennustiimi Pekka Konttinen, Markus Rautala, Pablo Gil Perez ja Jussi Virtanen on tehnyt hyvää työtä. Joukkueenjohtaja Pasi Viitaharju hoiti eleettömästi tosi ison ruudun. Vanhemmat ja muut talkoolaiset ovat tehneet hyvässä hengessä paljon talkootyötä.
Moni jakaa saman tunteen kuin uuttera ToPo:n B-poikien veteraanifani sunnuntain ottelun jälkeen. ”Mitä minä nyt teen viikonloppuisin?”
Ja mikä tärkeintä – niin kuin valmennusjohto pukukopissa ottelun jälkeen sanoi - , ToPo:n B-pojat on hieno nippu fiksuja kavereita.
Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen, A-poikien taistoihin ja viimeiseen Eybl-kauteen. Syntyisikö tästä nipusta kolmen vuoden projekti?
 
ToPo:n pisteet ja levypallot sunnuntaina:  Tuomas Laine 20/5, Ville Leikas 14/4, Joel Jokinen 12/4, Henri Kantonen 11/4, Remu Raitanen 7/10, Rasmus Marttinen 3/-, Arttu Lecklin 2/-, Matias Oksa 1/6, Jonis Heikkinen 1/1, Pekki Taari -/2, Henrik Ketola -/-, Väinö Haajanen -/-