Hallitus|Valmentajat

ToPo punnersi hiuksen hienon voiton BC Nokiasta

19.1.2013

ToPon kevätkauden avannut kotiottelu päätyi lopulta hailakkaan voittoon. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen ottelu tuntui lopulta kääntyvän helsinkiläisille, mutta vanha perisynti, kolmannen jakson uinuminen, toi otteluun nirtromatsin tunnelmat.

BC Nokia aloitti pelin vahvasti johtaen parhaimmilaan jo 8 pisteellä Topo nukkuessa talviuntaan. Hiljakseen käynnistynyt helsinkiläismoottori lopulta toi jakson päättyessä ToPon kahden pisteen päähän. Toinen jakso oli stadilaisjoukkueelta sitä hyvää peruspeliä, ja tauolle mentiin tilanteessa 46-30.

Ja sitten se kolmas jakso, josta ei sen enempää nokialaisten viedessä ToPoa kuin märkää rättiä 9-16. Neljännellä jaksolla Topo ei vielä millään saanut pelijuonesta kunnolla kiinni, vaan BC Nokia hilasi itsensä aivan kotijoukkueen kantaan. Viimeisellä minuutilla yleisön napsiessa nitroja, kotijoukkueen kantti kesti ja vahvaa puolustuspeliä esittänyt joukkue piti pintansa.

Kotijoukkueen iloinen yllätys oli lähes lentokentältä suoraan peliin saapunut amerikkalaisvahvistus Kenya McBee, joka napsi jet lagissään 8 levaria ja kuusi pistettä 14 peliminuutillaan.

Kotijoukkueen parhaat tehot kuittasi Niina Laaksonen (20/17) ja Vilma Kesänen (13/7). Nokialaisista selkeästi paras oli hyvin pelannut Anniina Äijänen (20/9).

ToPo kohtaa ensi viikonlopun tuplakierroksella lauantaina vieraissa Keravan ja sunnuntaina klo 1400 kotonaan sarjakakkosen PeKan.