Hallitus|Valmentajat

ToPo taipui Forssalle

9.12.2012

Kuva Tytti Nuoramo

Hyvin alkaneen ensimmäisen jakson pelannut helsinkiläisjoukkue joutui lopulta tunnustamaan FoAn paremmakseen. Ottelutulos 66-75 (41-37) ei kuitenkaan kuvaa Forssan pelillistä paremmuutta.

Ensimmäisen jakson alku oli ToPon tulitusta nopeaa hyökkäystä pelaten. Jakso päättyi lopulta 21-18. Toinen jakso alkoi hyvin ToPolta, ja joukkue johti parhaimillaan 13 pisteellä. Forssa oli tuolloin pakotettu aikalisään, joka tuotti tulosta. Hiljakseen FoA tuli takaa, ja kiri eron jakson päättyessä neljään pisteeseen 41-37.

Kolmas jakso oli tasaista puurtamista joukkueilta päättyen forssalaisten hienoisessa johdossa 56-57. Neljännen jakson alku meni Forssalle, joka johti parhaimmillaan 9 pisteellä. Viime minuuteilla ToPo rynnisti eroa kiinni, mutta aika ei enää riittänyt. Viime minuutin taktiset virheetkään eivät auttaneet ToPon Naisia.

Peli oli kiivastempoinen, jossa stadilaisjoukkue oli selkeästi kunnoltaan ja taktiikaltaan parempi. Ohuempi ja lyhyempi rotaatio kuitenkin kostautui viimeisellä jaksolla. Kun vielä tuomarityöskentely oli osittain amatöörimaista (jopa kymmeniä vuosia koripalloa seuranneet, ei topolaiset, näin totesivat) ja vieraita tukevaa, ei lopputulokselle voitu mitään. Tosin ottelu ei siihen kaatunut, mutta henkisesti se oli varmaankin rassaavaa kotipenkille.

ToPon parhaat olivat ottelun kuningattareksi valittu Venlakaisa Hölttä (16/7), jota tuki Niina Laaksonen (14/12) ja Vilma Kesänen (13/6/9 riistoa). Vieraita piti yllä ulkomaalaiset Sarah Miles (17/10/8 syöttöä), Secily Ray (16/6), ja vieraiden parhaaksi valittu Henna Salomaa (11/12).

ToPo kohtaa ensi lauantaina vieraissa HyPon klo 16 ja syyskauden viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 16.12 klo 16 Kisahallissa.