Hallitus|Valmentajat

U15 EYBL Division 2 Stage 1 Vilna / Ingalina

31.10.2012

ToPo -98 B-pojilta kelpo EYBL turnaus "Vilnassa" tuloksella 2/3

U15 EYBL Division 2 ensimmäinen turnaus käytiin itseasiassa Ingalina nimisessä pikkukaupungissa. Tuo reilun 5000 asukkaan kaupunki on tullut kuuluisaksi nyt jo suljetusta ydinvoimalasta, jossa taisi olla aikoinan jonkinlaisia käyntihäiriöitä. Meille parin tunnin bussimatka Vilnasta turnauspaikalle tuli hieman yllätyksenä, mutta juuri näistä yllätyksistä ne hyvät matkat syntyvät.

Ingalina on hyvin kompakti kaupunki paikallisesta IKI-marketista saa kaiken tarpeellisen ja peliareena oli alustaa lukuunottamatta oikein kelvollinen.

ToPo -98 joukkuetta vahvisti tällä turnausmatkalla LouBasketin Niko Lindholm ja Vladislavs Bogdanovs sekä Namika Lahden Sampo Saastamoinen

Turnauksen tulokset löytyvät EYBL:n omilta nettisivuilta  http://www.eybl.lv/new/b_u15_d2_scheduler.php#mbt:103-303$t&0=1

Perjantain ensimmäisessä ottelussa kohtasimme Tsmoki/Minskin ja tässä pelissä emme olleet ihan vireessä. Peli olisi ollut ihan hoidettavissa normaalilla suorituksella. Niko Lindholm oli jo tässä pelissä hyvä ja osoitti heti tehokkuutensa. Lopulta Minsk oli parempi luvuin 59 - 46

Perjantain toisessa ottelussa vastaan tuli BS Belgorod ja tähän otteluun me olimme valmistautuneet. Kauden ensimmäinen EYBL voitto tuli hyvällä pelillä ja hyvällä asenteella. Johannes Takkulan hieno kolmonen oli ottelun kulminaatiopiste. Se käänsi vaa'an meidän puolelle ja lopulta 50 - 46 voittoon.

Lauantain iltapäivän ottelussa kohtasimme kotijoukkueen SKM JusuSpurtas. Honka oli edellisenä iltana suututtanut SKM:n kahden pisteen voitolla. Ei kotijoukkue mikään voittamaton siis ole, mutta meidän tempo ei tällä kertaa riittänyt. Puoliajalla olimme vielä 10 pisteen päässä, mutta sitten SKM meni menojaan 51 - 27 voittoon.

Illalla kävimme ottamassa vielä selkäämme Moskovan BC Runa/Yashkinilta. He olivat stagen ainoa puhtaan pelin joukkue ja ei syyttä. Joukkueessa on muutama "noista kavereista vielä kuullaan" pelaaja ja intensiteetti oli kova. 79 - 38 numerot kertovat kaiken.

Lauantaina Ingalina sai lumipeitteen ja vielä sunnuntai aamunakin maa oli valkoinen. Kohtasimme päivän ensimmäisessä ottelussa BC Tallinnan ja tuossa ottelussa kyse oli vain siitä, että kumpi on hereillä. No, oli osaamisellakin tekemistä asian kanssa. BC Tallin pelasi muissa peleissä vain paikkaa ja meidän hyökkäyskuvio romutti tuon paikan hetkessä. Taululla oli heti 0 - 8 lukemat ja Tallinnan valmentaja meni miespuolustukseen aikalisän kautta. Siitä ei ollut paljoa apua, koska Tallinnan pojat eivät miestä kovin hyvin osanneet vartioida. Kolme kaveria suihkuun viiden virheen seurauksena ja ToPo 79 - 47 voittoon. Fiilis oli aika kiva kun ottelun jälkeen syötiin vielä Laukkasen Nikon synttärikakut ennen kotimatkaa.

Niko Lindholm valittiin ansaitusti turnausjärjestäjien toimesta turnauksen tähtiviisikkoon. Toivottavasti EYBL:n sivuille tulee pian tilastot jotka otteluista pidettiin. Sieltä sitten voi todentaa Nikon tehokkuuden.

Joukkue itse palkitsi perinteisesti Johannes Takkulan, Niko Laukkasen ja Sampo Saastamoisen. Joukkueenjohtajanpoika palkinto meni vähän odotetusti Arvo Viitaharjulle.

Seuraava turnaus -98 pojilla on tammikuussa ja tuolloin turnaus pitäisi olla Johvissa. Katsotaan sitten mistä loppujen lopuksi löydämme itsemme.