Hallitus|Valmentajat

B-pojat SM-sarja: Otteluraportti Namika Lahti - ToPo

15.10.2012

Torpan Poikien B-pojat otti kauden toisen voittonsa ensimmäisessä vieraspelissä Lahdessa. Namika Lahti kaatui tasaisen väännön jälkeen 48-56 (13-16, 16-14, 13-13, 6-13).

 

Kauden ensimmäisessä ottelussa viikko sitten sunnuntaina ToPo voitti Kotkan Pojat 68-62.

Vierasvoitto on aina hyvä suoritus, mutta positiiviseksi voi lopputuloksen kääntää myös siksi, että ToPo:n kakkosten onnistumisprosentti oli 28. Suurin osa epäonnistuneista kakkosista heitettiin vieläpä aivan korin tuntumasta.

Heikko kakkosprosentti kertoo, että joukkue puolusti kuitenkin kohtuullisen hyvin, jos noilla prosenteilla otetaan voitto.

Ja myönteistä on myös se, että hyviä korintekopaikkoja pystyttiin luomaan, vaikka viimeistely olikin sitten huolimatonta tai epäonnista.

Peli kulki koko ajan hienoisesti ToPo:n hallinnassa, vaikka Lahti kävikin pisteen johdossa pariin kertaan.

Tilanteessa 43-47 kolmannen jakson loppupuolella Henri Kantosen kolmonen onnistui hyvään saumaan. Sen jälkeen Lahti ei päässyt enää aivan iholle.

ToPo:n voitto ratkesi neljännen jakson hyvään puolustupeliin. Lahden heittäjät saatiin hyvin kiinni ja korin alle namikalaisilla ei ollut asiaa. Vaikka levarit otettiin kotiin ja palloja riistettiin, vastahyökkäyksiin ToPo ei saanut lopussakaan tehoja. Onneksi kohtuullinen puolustuspeli riitti.

ToPo uusi kasvojaan juuri ennen kauden avausta. ToPo sai PuHu junioreista ja Wartista muutaman vahvistuksen, joita nyt ajetaan joukkueeseen sisään. Sunnuntaina varsinkin Arttu Lecklin ja Tuomas Laine pelasivat energisen ottelun.

Pekki Taari oli läpi ottelun totutun sähäkkä. Matias Oksa raatoi molemmissa päissä kenttää itseään säästämättä. Levypalloissa Matun rooli on elintärkeä.

Ottelun erikoisuus oli Joel Jokisen yhdeksän pistettä, jotka syntyivät kymmenestä vapaaheitosta. Muuten Jokinen jäi hyökkäyspäässä melko näkymättömäksi.

Uusien vahvistusten lisäksi sarjan alkuun ovat tuoneet vaativuutta loukkaantumiset ja flunssa-aalto. Loukkaantumisten osalta tilanne näyttää nyt paremmalta, kun Henrik Ketola sai kipsin pois kädestään ja pääsee pian harjoittelemaan. Flunssan takia ottelusta olivat pois Remu Raitanen ja Ville Leikas. Toki joukkueen pitää kestääkin parin pelaajan poissaolo.

Pekka Konttinen oli periaatteessa tyytyväinen vierasvoittoon, vaikka tyylipisteitä ei jaettukaan. Töitä piisaa, mutta toisaalta sarjakin on vielä nuori.

ToPo:lla on nyt SM-sarjassa puhdas peli kahdella voitolla. Aluesarjan ykkösdivisioona alkoi lauantaina tappiolla Karkkilalle 41-62

 

ToPo:n pistemiehet: Lecklin 11, Oksa 10, Jokinen 9, Marttinen 7, Laine 6, Taari 7,  Hämmäinen 3, Kantonen 3, Haajanen -, Viitaharju -, Heikkinen -.