Kerava jäi ToPon naisten jyrän alle

11.10.2012

ToPo otti jo toisen perättäisen voittonsa, nyt Keravan Energia Teamista 83–53 (36–27). Kentän ehdoton kuningatar oli Niina Laaksonen, joka nakutti peräti 34 pistettä ja rohmusi 18 levypalloa.

Vaikka lopputuloksena oli selkeä voitto ToPolle, oli ensimmäinen jakso lähes tasaista puurtamista. Vielä kolmannella jaksolla Kerava jaksoi roikkua 10 pisteen tuntumassa, mutta viimeisellä neljänneksellä tyttömme repäisivät kunnolla ja Kerava oli lyöty.

 

Voitosta huolimatta ottelusta jäi valju maku, kun laiturimme Meriem Eerikinharju loukkaantui levypallotilanteessa ja loukkasi polvensa ristisiteet.  Saamiemme tietojen mukaan Mertsu tulee olemaan poissa ainakin tämän vuoden loppuun saakka. Tsemppiä Mertsu!

Niina Laaksonen oli kentällä pitelemätön mättämällä 34 pistettä (kakkoset 11/16, kolmoset 1/1, vapaaheitot 9/9) ja hakien 18 levypalloa. Vilma Kesänen (9/7/6 syöttöä/3 riistoa) ja Alli Arppe (8/7/3 syöttöä) onnistuivat myös. Nuori Verna Kossila oli lopussa aivan liekeissä ja kaapi 4 levypalloa ja heitti 9 pistettä.

 

Keravalta Rosetta Adzasu (23/4/5 riistoa) antoi ToPolle kelpo vastuksen. Hän teki töitä molemmissa päädyissä hartiavoimin pyörien kuin väkkärä.

 

ToPo kohtaa ensi sunnuntaina vieraissa Huiman Äänekoskella, jolla on yksi voitto ja tappio takanaan.