Hallitus|Valmentajat

ToPo B-pojat taipui hopealle

23.4.2012

Lahden Namikan B-poikien valmentaja Arttu Mannelin valvoi lauantain ja sunnuntain välisen yön, vaikka Lahti oli voittanut ToPo:n B-pojat ensimmäisessä finaalissa (72-68). Mannelin mietti Lahden yössä sunnuntain toista finaalia.

Hän luki näiltä sivuilta, että Lahti pelasi lauantaina täydellisen ottelun. Mannelin oli eri mieltä ja oli valitettavasti oikeassa. ToPo:n B-pojat jäivät toisessa finaalissa täysin Lahden jyrän alle. ToPo ei ehtinyt missään vaiheessa Namikan vauhtiin mukaan.
Ottelun alku paljasti juonen. Hetkessä Lahti otti hienoilla koreilla 8-0 -johdon ja tauolle mentiin hyytävissä lukemissa vierasjoukkueelle 24-8. Lahti vei ja ToPo vikisi. Toinen jakso meni Lahdelle kuudella pisteellä. ToPo:n etsikkoaika oli kolmannella jaksolla, jonka ToPo voitti kuudella pisteellä,


Kolmannen jakson lopussa ToPo:lla oli iskun paikka, mutta viimeisen kahden minuutin aikana ToPo epäonnistui kuudessa heitossa, joista neljä oli hyviä tekopaikkoja. Viimeiselle jaksolle jäi liian paljon kirittävää - 19 pistettä. Sama tahti jatkui päätösjakson alussa. Jälleen parissa minuutissa kuusi ohiheittoa. Takaa-ajoasemassa on heitettävä paljon, joten ohiheittoja tulee, mutta ToPo:ltä jäi jälleen pari "varmaa" tekemättä. Samaan aikaan Lahti rankaisi tehokkaasti vastahyökkäyksistä, eikä ToPo saanut enää ottelun lopussakaan mahdollisuuksia.
Lahtelaiset ottivat puhtaan 2-0 -finaalivoiton viimeisen kamppailun päättyessä Namikalle 92-70 (27-8, 24-18, 17-23, 21-24)

Lahti lähti SM-sarjaan suosikkina. Joukkue on kookas ja taitava. Kuusi lahtelaista onkin kutsuttu 1996 syntyneitten maajoukkuerinkiin.
Lahti voitti runkosarjan ja meni loppujen lopuksi melko selvästi 2-1 -välierävoitoilla Hongasta finaaliin.
Arttu Mannelin iloitsi, että "nyt kukaan ei pääse sanomaan meidän voittaneen fyysisyydellä". Lahti oli fyysinen, mutta samalla erittäin hyvä ja taitava hyökkäyspäässä. Ennen kaikkea Lahti oli erinomainen joukkue, joka käytti laajaa ja laadukasta materiaaliaan tehokkaasti. Joukkueurheilussa yleensä joukkue voittaa.
Monta kertaa SM-sarjan aikana ToPo on pystynyt hyödyntämään vaihtopenkkiään, mutta nyt Lahden materiaali oli selvästi vahvempi. ToPo ei myöskään pystynyt yhtä loistokkaaseen joukkuepeliin kuin Lahti.
ToPo selkäranka oli jälleen Henri Niemistö (36/6). Elias Eerikinharju oli paremmassa iskussa kuin lauantaina Lahdessa (12/6), mutta parhaimpaan huumaansa Elias ei vieläkään päässyt. Muutakaan joukkuetta ei sovi moittia, mutta tuskin kukaan tuntee pelanneensa elämänsä ottelua. Päävalmentaja Pekka Konttinen käytti kentällä kaikkia 12 pelaajaansa.

Lahden voiman näkee pistemiesten laajuudesta. Juho-Matti Henttonen teki 31 pistettä (5 levaria), Esko Salonen 14/6, Ville Karvonen 13/6, Akseli Hartikainen 10/8 ja Aapeli Alanen 9/5, kun ToPo:n kolmanneksi paras pistemies Mikael Andersson jäi seitsemään pisteeseen.
Heittoprosentitkin kertovat Lahden murhaavasta ylivoimasta. Lahden kakkosprosentti oli 54 (50/27), ToPo:n 38,8 (49/19).
 
ToPo:n pelaajat olivat hopeamitalit kaulassaan tietenkin kuin maansa myyneitä. Tappiota pitää murehtia, mutta hetken päästä B-poikien kausi näyttää jo paljon paremmalta. ToPo voitti 1996 syntyneitten sarjan Scania-cupissa, 95/96-syntyneet pelasivat hyvän kauden Pohjois-Euroopan EYBL-liigassa ja nuoremmat B-pojat (97-syntyneet) säilyttivät paikkansa peräti EYBL:n ykkösdivisioonassa. Hopea ei ole häpeä, varsinkin kun ToPo taipui vasta upeasti pelanneelle Lahdelle.
 

ToPo sunnuntaina: Joel Jokinen -, Remu Raitanen 4/2, Mikael Andersson 7/3, Joonatan Syrjänen -/1, Markus Raito 1/2, Matias Oksa 2/-, Lassi Nikkarinen 4/2, Daniel Harima 4/-, Henri Niemistö 36/6, Laureat Grepi -/3, Antti Heinonen -/2, Elias Eerikinharju 12/6.
Kauden aikana ToPo:ssa ovat pelanneet myös Henri Kantonen, Leevi Lahtinen, Roope Ruohonen ja Pekki Taari.


Valmennuksesta ovat vastanneet Pekka Konttinen, Markus Rautala, Lauri Hämäläinen, Pablo Gil Perez ja Masa Kaminen.