Hallitus|Valmentajat

B-pojille tiukka tappio Lahdessa

21.4.2012

Torpan B-pojat juoksee sunnuntaina kotikentälleen takaa-ajoasemasta. Lahden Namika vei B-poikien ensimmäisen finaalin kotonaan kovan taistelun jälkeen 72-68 (17-17, 20-14, 23-24, 12-13), joten lahtelaiset ovat sunnuntaina jo kiinni Suomen mestaruudessa. Erot ovat kuitenkin minimaaliset. Torppa oli Lahdessakin loppuun saakka kiinni voitossa, joten ToPo:n kotikentällä lahtelaiset joutuvat erittäin tiukkaan paikkaan. ToPo:n puolesta puhuu sekin, että ToPo pystyy vielä terästämään otteitaan, kun Lahti puolestaan pelasi lähes täydellisen pelin.

Aivan ottelun alkuminuutteja lukuunottamatta Lahti oli ensimmäisessä finaalissa hienokseltaan niskan päällä. Lahti pelasi hyvin ja tehokkaasti korin alle. Puolustus keskittyi Henri Niemistön ja Elias Eerikinharjun hurjaan prässiin. Lahti on hieman Torppaa pidempi, ja joukkueella on varsinkin isossa päässä vähän laajempi materiaali.

Torppa pelasi hyvän ottelun, mutta muutamat pallonmenetykset, ohiheitot korin alta ja varsinkin lopussa pari käyttämätöntä heittopaikkaa käänsivät ottelu Namikalle. Marginaali oli kuitenkin äärettömän pieni.

ToPo:n kannalta pelin voi kääntää positiiviseksi. Voitto oli viimeiselle minuutille saakka täysin omissa käsissä.

ToPo:n kaikki kaikessa oli jälleen kerran Henri Niemistö. Henkka raatoi 38 minuuttia, teki 34 pistettä ja otti pitkien lahtelaisten keskeltä 11 levypalloa. Henri antoi myös monta erinomaista syöttöä.

Koko kevään otteitaan parantanut Mikael Andersson oli myös loistavassa iskussa. Mikke pussitti 15 pistettä. Daniel Harima otti ykköstakamiehenä kovan vastuun. Laureat Grepi oli jälleen tehokas taistelija kuudella levypallollaan. Remu Raitanen tuli vaihdosta hankalaan tilanteeseen, mutta pelasi lähes virheettömän kymmenminuuttisen.

Elias Eerikinharju on kovassa vastustajien fyysisessä ja henkisessä prässissä. Jälleen myös tuomarityöskentely kohteli Eliasta epäoikeudenmukasesti. Elias sai neljännen virheen nopeasti ottelun toisen puolikkaan alkupuolella. Sen jälkeen Eliasta oli pakko istuttaa penkillä. Hän ehti pelata viimeistä jaksoa vain hetken, kun pilli soi viidennen kerran.
Elias jäi itselleen vaatimattomiin kuuteen pisteeseen ja peliaikaakin kertyi vain 21 minuuttia. Torppa olisi kaivannut KTP-ottelun tapaan Eliaksen kolmosia, mutta sovitaan niin, että Elias säästi ne sunnuntain peliin.

Ainakin pari Eliaksen virheistä oli hyvinkin kyseenalaisia. Muutenkin tuomarityöskentely oli epävarmaa ja linja vaihteli pelaajien kannalta hermostuttavasti. Varsinkin tuomareista Pentti Hiltunen joutui kovaäänisen ja -sanaisen torppalaiskatsomon hampaisiin - ja osin aivan syystä. Toki ottelun viimeisellä jaksolla tuomarilinja löytyi ja ottelun lopputulos ei mene missään nimessä tuomarityöskentelyn piikkiin.
Fyysinen Lahti pelasi joukkueena erinomaisesti. Pitkät maajoukkuerinkiläiset Aapeli Alanen (25/10), Akseli Hartikainen (7/11) ja Juho-Matti Henttonen (16/8) olivat ottelun läpi erittäin vaarallisia.

ToPo:n kannalta taistelu on vasta alkanut. Pieni terästyminen sunnuntain otteluun niin Suomen mestaruudesta pelataan kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa keskiviikkona Lahdessa.

Sunnuntaina klo 15 kaikki topolaiset Munkan yhteiskoululle ja ääntä peliin!

ToPo lauantaina: Leevi Lahtinen -, Remu Raitanen 2/1, Mikael Andersson 15/3, Joonatan Syrjänen 6/2, Markus Raito -, Matias Oksa -, Lassi Nikkarinen -/3, Daniel Harima 3/6, Henri Niemistö 34/11, Laureat Grepi 2/6, Antti Heinonen -/1, Elias Eerikinharju 6/6.