Hallitus|Valmentajat

B-pojat SM-finaaleihin !

18.4.2012

ToPo:n B-pojat taisteli itsensä SM-finaaliin nitro-ottelussa Kotkan Työväen Palloilijoita vastaan pistein 84-78. ToPo voitti ensimmäisen välierän kotisalissaan lauantaina 79-67 ja hävisi sunnuntaina Kotkassa pisteellä 64-63. Kolmas ja ratkaiseva ottelu Munkkiniemessä oli erittäin tasaista vääntöä. Alusta saakka pallo hieman poltteli ToPo:n pelaajien käsissä. KTP pelasi erinomaista joukkuepeliä ja pystyi rauhallisempaan suoritukseen. KTP puolusti terrierimäisesti ja teki paikoista korit hyvällä prosentilla.

Topolaiset pelasivat hyökkäyspäässä turhan varovasti. Monet yksi vastaan yksi tilanteet jätettiin käyttämättä. Kotka oli vieraspelissä vain kahdeksalla pelaajalla, joten Kotkan paljon pelanneet runkopelaajat olisi pitänyt pakottaa rajummalla korinaluspelaamisella virheisiin.
Puoliajan koittaessa ToPo johti pisteellä 35-34. Kahden pisteen heittojen prosentti oli kuitenkin katastrofaalinen 19,2, kun KTP:n heitot upposivat 43 prosentin teholla. Elias Eerikinharjun kolme kolmosta olivat ToPo:lle elintärkeät.
KTP:n erinomaista puolustusta kuvaa, että Henri Niemistö teki ottelun puoliväliin mennessä vain kolme pistettä - kaikki vapaaheitoista.


Puoliajan jälkeen ote näytti siirtyvän ToPo:lle. Hyvä jaksoi päättyi kuitenkin muutamaan ohiheittoon "helpoista" paikoista. Samaan aikaan Kotkan takamies Samu Kudel heitti putkeen kaksi kolmosta ja kolme vaparia sisään. Yhdeksän pisteen putki nosti KTP:n vahvasti peliin mukaan.


Ottelun loppua kohden ToPo sai jäntevyyttä peliinsä. Henri Niemistö nousi jälleen ratkaisijaksi, ja Kotka väsyi pelin loppua kohden. Joonas Pentin nilkkavamma ja KTP:n pelaajien virhetilien täyttyminen veivät kotkalaisten pelistä parasta terää.
Viimeiselle minuutille saakka peli oli kuitenkin äärimmäisen tasainen. Torpan hermo kesti lopun väännön erinomaisesti.


KTP pelasi esimerkillisen joukkuepelin. ToPo puolustaa ajoittan erinomaisesti, mutta hyökkäyksissä on vielä paljon tekemistä. Liikaa pusketaan, tehdään hätäisiä ratkaisuja ja selkeyden puutteessa heittopeli on vaisua. Toki voi olla vain hyvä, että finaaliin on vielä paljon parannettavaa.


Vahvasti raataneet Henri Niemistö (26/8) ja Elias Eerikinharju (17/4) olivat taas ToPo:n selkärankana. Ratkaisupelien edetessä takamiesten rooli kasvaa. Sekä Lassi Nikkarinen että Daniel Harima pelasivat hyvin ja molemmat ottivat välttämätöntä roolia myös heittäjinä. Molemmat pussittivat 12 pistettä.


Torpan finaalivastustaja ratkesi keskiviikkona (18.4.) Lahdessa, kun Namika Lahti peittosi Tapiolan Hongan kolmannessa välierässä pistein 66-49. Peli oli tiukka neljännelle jaksolle saakka, jolloin Lahti karkasi Hongan virhevaikeuksien myötä omille teilleen.

Loppuottelusarja alkaa lauantaina 21.4. klo 15.00 Lahdessa,  ja jatkuu heti sunnuntaina 22.4. Munkkiniemessä ToPon kotiottelulla, klo 15.00 Munkkiniemen yhteiskoululla.


ToPo:n kokoonpano: Leevi Lahtinen -, Joel Jokinen -, Remu Raitanen -, Mikael Andersson 8/8, Joonatan Syrjänen 2/6, Matias Oksa -/1, Lassi Nikkarinen 12/4, Daniel Harima 12/3, Henri Niemistö 26/8, Laureat Grepi 4/2, Antti Heinonen 3/5, Elias Eerikinharju 17/4.