Hallitus|Valmentajat

B-pojille välierävoitto - Eerinkinharjun eu:t puhuttivat

14.4.2012

Henri Niemistö jatkoi tutun tehokkaasti, 29 pistettä

B-poikien välierät alkoivat juuri niin suurella latauksella kuin pudotuspeleissä pitääkin olla. ToPo otti kotisalissaan tärkeän avausvoiton Kotkan Työväen Palloilijoista 79-67 (21-9, 23-14, 17-25, 18-19), mutta helpolla voitto ei tullut.

Ottelun ensimmäinen puolisko kulki ToPo:n tahtiin. Tauolle mentiin varsin selvissä kotijoukkueen johtonumeroissa 44-23. Vierasjoukkue ei päässyt kunnolla mukaan kovalla sykkeellä aloittaneen ToPo:n vauhtiin. Puoliaikaan mennessä ToPo heitti erittäin kovalla prosentilla (69,2), kun KTP:n heittoprosentti oli vain 40.

KTP:n peliä häiritsi myös joukkueen ykköstykin Joonas Pentin kolme virhettä heti ottelun alkupuolella. Runkosarjan parhaan kotkalaisheittäjän (keskiarvo 19,9 pistettä) peli meni virheitten takia kovin varovaiseksi.

ToPo oli kompastua urheilun perusvirheeseen. Pukukopista tuli tauon jälkeen naureskeleva ja hieman liian rento munkkalaisryhmä. Ottelun jatkuessa pelin hallinta ja turvallinen johto olivat pian historiaa.

Kotkan valmentaja Jarkko Tuomala (eniten SM-sarjaotteluita - 733) vaihteli viisaasti joukkueensa puolustustaktiikkaa ja ToPo:n hyökkäyksistä tylsyi paras terä. Samaan aikaan Kotka pelasi rohkeasti ToPo:n päässä. Joonas Pentti ja Tomi Lommi saivat pelinsä käyntiin. Varsinkin Joonas Pentti pelasi koko ottelun lopun erittäin kovalla prosentilla.

Kotka voitti kolmannen jakson 25-17 ja piti hyvän otteensa myös neljännelle jaksolle. Kovaotteinen ottelu pysyi kohtuullisen hyvin tuomarikaksikon (Jussi Kemppainen, Teemu Helenius) käsissä, mutta viimeisen jakson kaksi kovaa vihellystä sekoittivat jonkin verran ToPo:n peliä.

Elias Eerikinharjulle vihellettiin kaksi epäurheilijamaista virhettä 22 sekunnissa. Toinen virhe merkitsi Eliakselle suihkukomennusta. Peliä oli jäljellä vielä viisi minuuttia ja ote luisumassa kotkalaisille.

Tuomarit viheltävät näkemyksensä mukaan, mutta katsomoon Eliaksen virheet eivät oikein näyttäneet epäurheilijamaisilta. Varsinkin toinen vihellys vaikutti jopa kummalliselta.

ToPo sai rauhoitettua pelinsä ottelun lopussa. Kotka ei päässyt aivan iholle, vaikka ToPo:n etumatka oli välillä jo alle 10 pistettä. Tässäkin ottelussa voi alleviivata vapaaheittojen tärkeyttä. Henri Niemistö heitti viimeisten kahdeksan minuutin aikana kaikki kahdeksan vapariaan sisään, joista kuusi viimeisten kolmen minuutin aikana. Ohiheitot olisivat tienneet ToPo:lle kovaa tuskaa loppuminuuteiksi.

Henri Niemistö oli jälleen ToPo:n sielu 29 pisteellään ja seitsemällä levypallolla. Elias Eerikinharju taisteli esimerkillisesti, vaikka olikin koko ajan kotkalaisyleisön ja Kotkan vaihtopenkin (!) hampaissa. Mikael Andersson ja Joonatan Syrjänen tekivät kauden parhaita pistelukujaan (14). Mikke pelaa hyvää kevättä ja Joonatan nostaa suoritustasoaan ratkaisupelien hetkellä. Antti Heinonen puolustaa hienosti, mutta hyökkäyspäässä kori on kuin noiduttu - Antin heitot pomppivat tosi syvältä korista ulos.
Daniel Harima ja Lassi Nikkarinen pelasivat varman takamiespelin. Laureat Grepi täytti ruutunsa taas hienosti ja toi varsinkin ottelun loppuun  ToPo:n otteisiin voimaa ja rauhallisuutta.

Välieräsarja jatkuu sunnuntaina Kotkassa kello 15. Jos Kotka yltää voittoon, kolmas välierä pelataan tiistaina Munkkiniemessä.
Lauantain toisessa välieräottelussa Honka voitti hieman yllättäen Lahden NMKY:n Lahdessa 58-49. Ottelu oli toiselta jaksolta alkaen täysin kovaan kevätkuntoon päässeen Hongan hallussa.

ToPo:n kokoonpano: Joel Jokinen -, Remu Raitanen -/1, Mikael Andersson 14/5, Joonatan Syrjänen 14/-, Markus Raito -, Lassi Nikkarinen 4/1, Daniel Harima 2/2, Henri Niemistö 29/7, Laureat Grepi 4/4, Antti Heinonen 2/1, Elias Eerikinharju 10/4, Pekki Taari -