Hallitus|Valmentajat

B-pojat aloittaa välieräsarjan MYK:ssä lauantaina 14.4. klo 15.00

12.4.2012

ToPon B-pojat aloittaa SM-välieräpelinsä kotikentällä, kun lauantaina Munkkiniemen yhteiskoululle saapuu KTP Kotkasta. Edellisenä viikonloppuna ToPo kävi valmistautumassa SM-mitalipelejä varten Ruotsissa, tuoden Suomeen Scania Cup P96-sarjan mestaruuden ja uhkuu itseluottamusta.

Kahden suomikoriksen klassikon kohtaamiset meni runkosarjassa ToPolle puhtaasti 2-0. Ensimmäisen ottelun Kotkassa ToPo voitti luvuin 76-98 ja toisessa ottelussa kotona oli Torppa vahvempi 90-69. ToPo vei myös ennen kauden alkua EHBT-turnauksen voiton kukistaessaan finaalissa juuri KTP:n.

Mutta Play-off pelit on absoluuttisen toinen maailma, joissa kukaan ei kysele aikaisempien suoritusten perään. Tämän ToPo tietää ja on sisäistänyt.

KTP-96  jatkaa Kotkalaisten menestyneiden juniorikoripallojoukkueiden pitkää perinnettä. KTP-ikoni Jarkko Tuomalan ja Niko Löyttysen valmentama joukkue on tehnyt monta vuotta töitä yhdessä, ja joukkueen suoritustasosta paistaa kypsyys.

Maajoukkueleireille KTP paidasta on päässyt jo Joonas Pentti, joka on joukkueen paras pistemies keskiarvolla 19,9. Pentti on hyvillä prosenteilla heittävä, urheilullinen ja erittäin monipuolinen ratkaisija jonka ToPon pitää saada kuriin. Matias Posalla (195cm) on sarjan parhaat ja monipuolisimmat sisäpelaajanliikkeet ja mies menee levypalloihin ryminällä. Runkosarjassa levyrikeskiarvo oli 10,9 ja pisteitä syntyi 12,5 keskiarvolla. Posassa Coach Tuomalan kädenjälki näkyy.

Kaksikon lisäksi KTP:n katraasta löytyy monia kykeneviä pelimiehiä, joista ainakin poikkeuksellisen tarkasti heittävä laituri Tomi Lommi ansaitsee erityishuomion pommitettuaan runkosarjan keskiarvoksi 15,2 pistettä per peli. Runkosarjaväännöissä Lommi oli erityisen tulessa juuri ToPoa vastaan, tulittaessaan kaukaa 19,5 pistettä per peli. Lisäksi merkille kannattaa pistää 97-syntyneen, erittäin lupaavan Karri Kallion urheilulliset otteet, joiden ansiosta Karri on murtautunut kevätkaudella isoille minuuteille.

ToPolta löytyy kuitenkin pelimiehiä haastamaan KTP-kalusto. Lisääntyneiden yhteisharjoitusten myötä, on Joukkue entistä vahvempi ja tulee näyttämään heti lauantaina kotiyleisölleen olevansa valmis mitalitaistoon !

Ottelusarja käydään paras kolmesta-menetelmällä, eli kahdella voitolla edetään loppuotteluihin. Toinen välieräsarjan osaottelu pelataan 15.4. Kotkassa Karhuvuoren urheilutalolla eli Steveco Arenalla. Mahdollinen kolmas ottelu on jälleen MYKssä tiistaina 17.4. klo 20.00

TOSIPELIT ALKAVAT SIIS MYK:ssä lauantaina 14.4. klo 15.00

KAIKKI KYKENEVÄT KANNUSTAMAAN KOVAÄÄNISESTI TOPON B-POJAT FINAALIIN !