Hallitus|Valmentajat

B-pojat varmisti SM-välierien kotiedun

25.3.2012

Henri Niemistö varmisteli SM-sarjan korikuninkuutta 36 pisteen edestä. Keskiarvo on ennen viimeistä runkosarjan ottelua huikea 29,3 pistettä

Henri Niemistön loistava peli Malmin Super-Korista vastaan SM-runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa johdatti ToPo:n B-pojat varmuudella mitalipeleihin neljän parhaan joukkoon. Malmi kaatui numeroin 95 - 51 (22-16, 22-14, 22-10, 29-11). Henri Niemistö takoi 36 pistettä, joista ottelun puoleen väliin mennessä jo 23. Ja totuttuun tapaan Elias Eerikinharju oli lähes samassa tahdissa 26 pisteellä.

Henrin pitelemättömyydestä kertoo, että Malmi ei saanut häntä edes rikkomalla kuriin. Niemistö heitti vapaaheittoviivalta 11 kertaa ja heitoista 10 meni sisään. Teki Malmin puolustus niin tai näin, Niemistö teki pisteet.

B-poikien SM-sarjan tasosta kertoo, että sarjassa seitsemäntenä oleva, ja jo pari kierrosta sitten teoreettisetkin pudotuspelihaaveet menettänyt Malmi, piti Torppaa tiukilla toisen jakson puoliväliin saakka, vaikka Malmin ykköspelaaja Patrik Söderholm kulki koko ottelun hieman varjojen mailla.

Torpan aloitusviisikko Elias Eerikinharju, Henri Niemistö, Daniel Harima, Mikael Andersson ja Antti Heinonen otti ensimmäisellä jaksolla pelin hallinnan. Malmi pääsi peliin vahvasti mukaan toisen jakson alussa, kun ToPo:n heitot eivät uponneet sen paremmin korin alta kuin kaukaa. Malmi kipusikin tasoihin tilanteeseen 26-26, kun 15 minuuttia oli pelattu. Tässä vaiheessa joukkueen tähdet Niemistö ja Eerikinharju murensivat Malmin selkärankaa kolmella kovalla kolmosella (Elias 2, Henri 1). Hetkessä ottelu oli tilanteessa 39-28.

ToPo piti kovaa tempoa ottelun neljännelle jaksolle saakka. Puolustus oli jälleen rautaa ja Malmi selvästi väsyi ottelun loppua kohden.

Torpalla oli kaksi lujaa ratkaisijaa, parempi puolustus ja laajempi materiaali kuin Malmilla. Joukkueiden ero näkyy myös tilastoissa. ToPo heitti 15 kolmosta hyvällä prosentilla 46,7 (7  sisään), kun Malmi sai kymmenestä kolmosestaan vain yhden sisään. Pallonmenetyksissä ja riistoissa ToPo oli Malmiin verrattuna ylivoimainen.

Nuoremman ikäluokan pojista Lassi Nikkarinen antoi taas kypsän näytteen pelinjohtajan ominaisuuksistaan, pelaten reilut 23 minuuttia ilman menetyksiä, plus/miinus saldon ollessa joukkueen paras +42

Runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin jatkavat Namika Lahti, Torppa ja todennäköisesti Kotka. Sunnuntain myöhäisottelussa Kotka päihitti Salon Vilppaan ja kohtaa ensi sunnuntaina Sykin. Mikäli KTP päihittää sarjan päätöskierroksella haagalaiset, tulee se olemaan ToPon välierä vastustaja.

Neljännestä paikasta kamppailevat Honka ja Järvenpää, joilla on yksi ottelu jäljellä. Kaarinan Ura menetti sunnuntaina mahdollisuutensa kärsiessään rökäletappion 69-110 sarja kärkijoukkueelle Lahdelle.

Järvenpää kohtaa viimeisellä kierroksella ToPo:n ja Honka Kouvot. Rahat kannattaa pistää Hongan puolesta, sillä sarjan häntäpäässä olevalla Kouvolalla on tuskin mahdollisuuksia nousukuntoista Honkaa vastaan.
Honka voitti lauantaina tärkeässä ottelussa Järvenpään 82-68. Voitot menivät 1-1, mutta Hongan keskinäisten otteluiden koriero on neljä pistettä paremmin.

ToPo:n viimeisestä runkosarjapelissä keskiviikkona (klo 19.30 Mykissä) on kova panos, sillä Järvenpään on pakko voittaa ToPo, jotta sillä säilyisi edes teoreettinen mahdollisuus jatkoon. ToPo on voittanut runkosarjassa kaikki kotiottelunsa, ja kotisaldo on tarkoitus pitää puhtaana sarjan loppuun saakka

ToPo sunnuntain ottelussa: Joel Jokinen 2/1, Remu Raitanen -/1, Mikael Andersson 7/4, Joonatan Syrjänen 12/1, Matias Oksa -/2, Lassi Nikkarinen 4/3/4syöttöä, Antti Heinonen -/1, Daniel Harima 2/-, Henri Niemistö 36/6, Laureat Grepi 4/5, Elias Eerikinharju 26/5, Pekki Taari 2/-