Hallitus|Valmentajat

B-pojille voitto Urasta ja tappio Hongalle - sarja loppuun saakka tiukka

18.3.2012

Kaksi kierrosta ennen B-poikien SM-runkosarjan loppua moni asia on edelleen auki. ToPo nousi kotivoitollaan Urasta (94-66) sarjan jaetulle kärkipaikalle 24 pisteeseen. Lahti on samoissa pisteissä otettuaan kotonaan muskavoiton (103-57) pudotuspeleihin silti vahvasti työntyvästä Kotkasta. Kotka on 22 pisteessä samoin kuin Sykin vieraissa voittanut (110-82) Järvenpää. Neljän pudotuspelijoukkueen ryhmään mielivät edelleen myös Ura-Basket (20) sekä Honka (20).

Kahdessa viimeisessä ottelussa "helpoin" ohjelma on Kotkalla, joka kohtaa Salon ja Sykin, joten todennäköisesti Kotka päätyy 26 pisteeseen. Lahdella on vastassaa Salo ja Ura, joista ainakin Salo taipuu helposti. ToPo:n viimeiset vastustajat ovat Malmi ja Järvenpää, joista ainakin toinen ottelu pitäisi voittaa, sillä 24 pistettä ei välttämättä riitä jatkopaikkaan.

Runkosarjan lopun kovimmissa otteluissa toisena osapuolena on Järvenpää, joka kohtaa Hongan ja ToPo:n. Näissä otteluissa ratkaistaan, mitkä joukkueet pelaavat pudotuspeleissä.
ToPo:n kannalta ensi sunnuntaina (klo 13.45 MYK) kotiottelu Malmia vastaan on erittäin tärkeä.
 
ToPo:n lähtökohta sunnuntain kotiotteluun oli hankala. Lauantain rästiottelussa tuli kaihertava tappio (64-61) hieman väkinäisen pelin jälkeen Hongasta. Lisäksi joukkue joutui kotisalistaan evakkoon Pasilan Urheiluhalliin, joten kotikentän etua ToPo:lla ei ollut.

ToPo hallitsi ottelua, mutta Ura sinnitteli kolmannelle jaksolle saakka hyvin mukana.
Puoliajan 44-36 johto kutistui kolmannella jaksolla Uran Riku Laineen kahden kolmosen jälkeen jo tilanteeseen 48-45. Tilanteessa 49-45 Henri Niemistö ja Elias Eerikinharju heittivät molemmat kolmoset sisään. ToPo:n peli vapautui ja ToPo teki 18 pistettä Uran saamatta ainuttakaan.
Tähän "runiin" kaarinalaisten selkäranka nitkahti. Ottelun viimeinen jakso oli jo enimmiltään pelailua.

Painoiko lauantain ottelu vai puristettiinko palloa tärkeässä ottelussa välillä muuten liikaa, mutta ToPo teki poikkeuksellisen paljon helppoja syöttö- ja pallonmenetysvirheitä. Hyökkäyspäässä päädyttiin välillä kovin hätäisiin ratkaisuihin ja hyökkäyskontrolli oli ajoittain hiukan hakusessa. Tosin hyökkäyspään vahvuus näkyi levypalloissa, joita topolaiset raatoivat omalle joukkueelle Uran korin alla esimerkillisesti.

ToPo:n puolustus toimi taas paljon hyökkäystä paremmin.
Kaarinan ykkösmies oli jälleen Riku Laine, joka pussitti 22 pistettä. Hieman liikaa Uran peli pyöri Rikun varassa. Kun ToPo:n sai ottelussa tiukemman otteen, Riku sekoitti peliään turhaan kommentoimalla liian paljon ottelun kulkua sekä erotuomareille, valmentajille että joukkuetovereilleen.

ToPo:n Henri Niemistön (28/6) ja Elias Eerikinharjun (26/5) vahvuus ja monipuolisuus tulivat jälleen esiin ottelun vanhetessa. Erinomaisen viikonlopun topolaisista pelasi Mikael Andersson, joka oli lauantain Honka-ottelussa munkkalaisten paras pistemies. Sunnuntaina Mikke nakutti 14 pistettä (5 levypalloa). Myös 97-syntynyt Matias Oksa pitää mainita. Eleettömästi pelannut "Matu" oli kentällä puolet ottelusta, hän teki kuusi pistettä ja otti kuusi levaria. Tosin ehkä Matun kannattaa viikolla heittää harjoituksissa pari sataa vaparia...
 

ToPo:n miehistö: Remu Raitanen 4/-, Mikael Andersson 14/5, Matias Oksa 6/6, Lassi Nikkarinen 3/4, Antti Heinonen 4/5, Daniel Harina -/3, Henri Niemistö 28/6, Laureat Grepi 9/5, Elias Eerikinharju 26/5.