Hallitus|Valmentajat

Voitto ja neljä tappiota vanhimpien poikien nuorten Euroliigasta

1.3.2012

Pääosin 1994 syntyneistä pojista koostunut ToPo:n joukkue pelasi kohtuullisen nuorten Euroliiga-turnauksen Latviassa. Tuloksena Riikan turnauksesta oli yksi voitto ja neljä tappiota. Turnauksen tasaisuudesta kertoo se, että tästä huolimatta ToPo oli kahdeksan joukkueen oli turnauksessa viides.

Sarjan nuorimpana joukkueena ToPo punnersi EYBL kauden läpi hienosti. Joukkue sai kovia otteluita ja rutiinia.Kaiken kaikkiaan Eero Nikkarisen valmentama joukkue pelasi kauden kolme EYBL turnausta nousujohteisesti. Syyskuun turnauksessa ei voitettu vielä peliäkään viidestä ottelusta, marraskuussa voitettiin kaksi ja nyt voittosuhde oli siis 1/4.

 
Tänä vuonna 1992 – 1994 syntyneiden kesken pelattu EYBL oli niin kova kuin etukäteen odotettiin. ToPo pelasi turnauksen yhtenä mittelöiden nuorimmista joukkueista. Jokaisen pelin jokainen tilanne oli taisteltava loppuun saakka. Ja varsinkin pitkille pelaajille sarja on huomattavasti kovempi kuin kotimaan sarjat.
 
Fryshuset kaatui – Plunge ei
 
Ensimmäisenä turnauspäivänä perjantaina kohdattiin ensin liettualainen Plunge. Joukkue  oli peruskova, heittovoimainen ja suoritusvarma. ToPo oli ottelun alun hieman unessa mutta ensijakson puolivälin jälkeen rytmi löytyi. Ensimmäinen jakso Plungelle 24 – 15. Otteen löytymisestä kertoi toisen jakson lukemat 11- 11.
 
Plunge vei kolmannen jakson 23 – 17. Neljännellä jaksolla ToPo kuitenkin äityi hienoon taisteluun 15 pisteen takaa. Kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 20 sekuntia eroa oli enää kolme pistettä ja ToPo:lla hyökkäys. Kolkki kolisi kuitenkin rautoihin ja lopun kellon pysäytyksen ja vastustajan vapariviivalle pakottamiset eivät auttaneet. Lopputulos Plungen voitto 69 – 62.
 
ToPo:n tilastot:
Julius Rajala 15/18/1bl, Aapeli Huovinen 11/0/1s/2r, Joni Herrala 10/8/1s/2r, Sakke Eerikinharju 10/8/2s, Juuso Kauppinen 6/2/4s, Mika Nuolivirta 10/2/1bl, Henrik Siven 2/3/2s, Mici Eestilä 2/1/1s, Lassi Kainulainen 0/1
 
Perjantain toisessa ottelussa ToPo kohtasi Fryshusetin. Peli oli heti alussa ToPo:n hallussa. Varsinkin joukkueen puolustus oli huikeaa. ToPo puolusti koko joukkueena, oli aggressiivisempi ja sai näyttämään vastustajan pehmeältä. Tästä kertoo paljon se, että Fryshuset teki ensi jaksolla 5 pistettä ja toisella jaksolla 8. Tauolla tilanne oli 25 – 13 ToPo:lle.
 
Jatko-otteluun ToPo:n olikin hieman hankala lähteä. Kolmannen jakson Fryshuset vei neljällä pisteellä. Neljännellä jaksolla ToPo:n ote hieman lipsui mutta ottelu oli koko ajan ToPo:n hallinnassa. ToPo voitti pelin lopulta korein 60 - 53.
 
ToPo:n tilastot:
Julius Rajala 21/14/2s/1r/1bl, Mika Nuolivirta 11/4/1r/3bl, Aapeli Huovinen 8/1/2s/1r, Joni Herrala 7/2/5s, Juuso Kauppinen 6/7/1s, Mici Eestilä 4/1, Lassi Kainulainen 2/1, Sakke Eerikinharju 1/1, Henrik Siven 0/2
 
Hitoa vastaan kauden parasta peliä
 
 Lauantain ensimmäisessä pelissä vastassa oli Viron Hito. Joukkue on tällä hetkellä ikäluokan ykkönen EYBL:ssä ei se ollut hävinnyt peliäkään. Voitto mm. maajoukkuemiehiä vilisevästä Moskovan Khimkistä kauden aikana on kova juttu. Joukkue pelaa rauhallista omaa peliään, missä ei ole mitään ylimääräistä.
 
ToPo aloitti pelin hienosti. Joukkue puolustus pelasi ja hyökkäykset onnistuivat kohtuullisesti. Tauolla tilanne oli 21 – 18 eli kolme pistettä Hitolle. Kolmannen jakson puolivälin jälkeen Hiton kova rutiini tuli sitten esille. ToPo oli hieman joukkuepuolustuksessa jäljessä ja hyökkäyksessä erityisesti palloton pelaaminen ontui. Pienistä eroista tulee nopeasti isoja. Hito vei kolmannen jakson 15 – 4 ja vaikka ToPo taisteli neljännen jakson alussa hienosti, päättyi ottelu lopulta Hitolle 52 -37. Tappiosta huolimatta ottelu oli kaiken kaikkiaan kauden parasta peliä ToPo:lta.
 
ToPo:n tilastot:
Joni Herrala11/6/3r, Julius Rajala 11/5/1bl, Mika Nuolivirta 5/6, Aapeli Huovinen 5/2/1s/1r, Juuso Kauppinen 2/4/4s, Mici Eestilä 2/0, Topias Suortti 1/1, Lassi Kainulainen 0/1, Sakke Eerikinharju 0/2, Henrik Siven 0/1
 
Lauantain toisessa ottelussa vastassa oli Pietarin Spartak. Joukkue oli selvästi fyysisesti vahvempi kuin ToPo. Samalla joukkueen pituus riitti haastamaan ToPo:n. Niinpä varsinkin ToPo:n pitkät miehet olivat hankaluuksissa puolustuksessa heti otteluin alussa. Spartak vei 1. jakson 21 – 16 ja tauolla oltiin tilanteessa 36 – 26.
 
ToPo taisteli ottelun loppuun kunniakkaasti. Varsinkin neljännellä jaksolla joukkue sinnitteli hienosti vaikka ottelu oli jo käytännössä ratkennut. Spartak voitti pelin lopulta korein 67- 49.
 
ToPo:n tilastot:
Juuso Kauppinen 11/6/2s, Joni Herrala 10/0/1s/1r, Sakke Eerikinharju 9/1, Topias Suortti 7/1, Julius Rajala 5/9/2r/2bl, Mici Eestilä 5/3, Henrik Siven 2/0, Mika Nuolivirta 0/3, Lassi Kainulainen 0/3, Aapeli Huovinen 0/1
 
Neljä jakso ratkaisi Rizeneä vastaan
 
Sunnuntain viidennessä pelissä ToPo kohtasi isäntäjoukkue Rizenen. Joukkue pelaa tyypillistä latvilaiskorista. Vahvat takamiehet pyrkivät ajamaan keskelle. Jos se ei onnistu, dilkataan syöttö vapaalle heittäjälle tai sopivasti korin alle.
 
Hienon turnauksen pelannut ToPo lähti haastamaan Rizeneä kovalla joukkuepuolustuksella. Siinä onnistuttiin ihan kohtuullisesti ja kun hyökkäyskin kulki ihan hyvin mentiin tauolle tasatilanteessa 34 – 34.
 
Kolmannen jakson ToPo vei neljällä pisteellä korein 12- 8 ja tilanne näytti hyvältä. ToPo nukahti kuitenkin neljännen alussa ja Rizene otti 8 – 0 alun jaksolle. ToPo sinnitteli peliin takaisin mutta nukahdukset puolustuksessa jakson lopussa maksoivat lopulta voiton. Rizene vei ottelun 67 – 63. Hieman terävämmällä puolustamisella ottelu olisi ollut vietävissä mutta tällä tasolla vastustaja iskee heti, jos vähänkin löysäilee.
 
ToPo:n tilastot:
Aapeli Huovinen 21/1/3s/3r, Julius Rajala 16/14/3bl, Joni Herrala 7/5/5s/3r, Juuso Kauppinen 7/2/2s/2r, Mika Nuolivirta 5/6/2bl, Topias Suortti 4/3, Henrik Siven 3/1, Lassi Kainulainen 0/1, Sakke Eerikinharju 0/0/1bl, , Mici Eestilä 0/0/1s