Hallitus|Valmentajat

ToPon 1997 pojat aloittaneet seurajoukkueiden EM turnauksen Moskovassa

30.11.2011

Joel Jokinen tiukassa paikassa Venäjän hyökkäyskorin alla.

ToPon nuoremmat b-juniorit osallistuvat Moskovassa kovaan 14v junioreiden turnaukseen. Vastassa ovat huippuseurojen edustusjoukkueet Venäjältä, Serbiasta ja muista johtavista pääasiassa itäisen euroopan maista.

Alkusarjan ottelut on nyt pelattu ja joukkue vietää keskiviikkona välipäivää. Ottelu Venäjän mestaria Samaraa vastaan hävittiin selvästi, kuten myös Serbian joukkuetta vastaan. Ottelut fyysisesti vahvempia joukkueita kehittävät poikia hurjasti. Latvian vahvistettua Riian joukkuetta vastaan pelattiin erittäin tasaisisa merkeissä, mutte sekin hävittiin lopulta. Näin joukkue jäi oman alkulohkonsa viimeiseksi ja ottelee jatkossa sijoista 5-8.

Pekka Konttisen mukaan voittoja lähdetään hakemaan kaikista jäljellä olevista sijoitusotteluista nyt, kun vastus on lährmpänä omaa kokoluokkaa. "Taidollisesti ja pelitaktillisesti olemme täysin oikeassa seurassa" sanoo Konttinen. "Meitä isommat joukkueet ovat kuitenkin sekä pituuskasvussa että urheilullisuudessa kovasti edellä eikä heidän ole edes tarvinnut kehittää joukkuepeliä kovin korkealle tasolle vielä. Riittää kun tekevät koripalloilun perustasioita hyvin. Venäjän poikien koripalloilullinen IQ oli kyllä myös hyvin korkea".

 

Tässä alkusarjan tulokset ToPon osalta:

Россия - Финляндия79:50 (25:12; 24:8; 22:17; 8:13)

Финляндия - Сербия36:72 (7:13; 7:27; 9:16; 13:16)

Латвия - Финляндия55:44 (12:13; 17:6; 10:11; 16:14)

 

Tämä huipputurnaus on hyvin järjestetty ja ottelut pelataan Pohjois-Moskovassa Timirjajevskajan urheulukoulun tiloissa. Venäjän koripalloiliitto pitää turnauksesta omaa jatkuvasti päivittyvää sivustoa  (josta jokainen miestenkin liigajoukkue voisi Suomessa olla ylpeä). Tämä venäjänkielinen sivusto löytyy täältä :

http://www.basket.ru/events/content/one/viewing/?lc=1033&sitcnt=251

Otteluiden tilastotapahtumat ja turnauksen kulku selviää klikkailemalla vaikka teksti jäisikin hämärän peittoon. Kaikkien otteluiden tietoja ei ole vielä ehditty päivittää linkkeihin.

 

L.I. 30.11.2011