A-pojille hienot voitot JKS:sta ja Wartista

15.11.2011

Joni Herrala

A-poikien joukkueet pelasivat hienon viikonvaihteen. SM-sarjassa ToPo voitti Järvenpään Koripalloseuran korein 88 – 68 ja valtakunnallisessa I divisioonassa Torppa kukisti Wartti Basketin luvuin 105 – 68. Molemmat ottelut olivat koko ajan munkkalaisten hallinnassa.

 A-poikien SM-sarjassa JKS tiedettiin etukäteen hankalaksi vastustajaksi, olihan joukkue aloittanut sarjan hyvin. Toisaalta joukkueen rosteri tiedettiin kapeaksi.

 
ToPo:lta vahva alku
 
ToPo aloitti ottelun vahvasti. Aluksi onnistuivat hyökkäyspäässä joukkueen pitkät miehet Mika Nuolivirta ja Julius Rajala. Sitten olivat vuorossa Aapeli Huovinen ja Juuso Kauppinen. Huovisen riiston ja korin jälkeen tilanne oli ToPo:lle jo 12- 2. Tämän jälkeen JKS heräsi ja tuli tilanteeseen 12 – 7. Rajalan ja Huovisen koreilla eri oli kuitenkin taas 9 pistettä. Loppujakso kertoi taas ToPo:n rosterin laajuudesta. Hyökkäyspäässä olivat koriteossa Mikko Jämsä ja Henri Niemistö kolmosillaan ja Topias Suortti. Myös Nuolivirta rusikoi JKS:ää mm. komealla donkillaan. Jakso ToPo:lle 28 -23.
 
JKS kavensi mutta ToPo rokotti jälleen
 
Toisen jakson alussa JKS tuli jo pisteen päähän. Tämän jälkeen rokotti Henri Niemistö kovalla kolkilla ja lay upillaan. Sitten iski Rajala hienosta Joni Herralan syötöstä. Joakim Jousisto jatkoi korillaan muiden aloittamaan taistelua ja ero oli taas 10 pistettä. Ilahduttavaa toisella jaksolla oli myös Lassi Kainulaisen paluu kentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Lassi kiitti heti luottamuksesta korillaan, tarjoilijana jälleen Herrala. Loppujaksolla hyökkäyspäätä pitivät pystyssä Jämsä ja Kauppinen kolkeillaan. Olennaista pelissä oli myös koko ajan se, että JKS:n hyökkäyspään syömähampaat pysyivät jotenkin kurissa. Tätä duunia teki koko joukkue ja erityisesti Mici Eestilä. Tauolle mentiin 49- 38 ToPo johdossa.
 
Laaja rosteri ToPo:n etu
 
Kolmannella jaksolla JKS aloitti korinteon mutta sitten iski Herrala kahdella rohkealla suorituksellaan. ToPo jatkoi koritekoa laajalla rintamalla. Vuoroin viimeisteli Jousisto, Kauppinen ja Suortti, välillä donkkasi Nuolivirta. Jakson lopulla JKS tuskaa lisäsi Niemistö. Kolmas jakso päättyi ToPo:lle 69 – 56.
 
JKS tiedettiin loppuun asti vaaralliseksi mutta neljännellä jaksolla tuli viimeistään esille ToPo:n rosterin laajuus. Kun JKS joutui kuormittamaan pelaajiaan, saattoi ToPo:n valmennuskaksikko Eero Nikkainen – Aapo Heinonen heittää kentälle koko ajan tuoreita miehiä. Jakson alussa Joni Herrala piti huolen ToPo:n korinteosta. Tämän jälkeen olivat vuorossa Kainulainen ja Jousisto. Eestilän ja Niemistön koreilla ottelu päättyi lopulta ToPo:lle 88 – 68.
 
Ottelu oli ToPo:lta pirteä esitys. Jos kauden aikana selvitään loukkaantumisitta, on joukkueen laaja kokoonpano kova etu kauden mittaan. Edellisen viikonvaihteen huolimattomasta pelistä oli myös opittu ja taisteluasenne oli parantunut. A-poikien SM-sarja on tällä kaudella niin tasainen, että sarjassa on jokaiseen peliin lähdettävä kovalla asenteella. JKS voitolla ToPo:n voittosuhde on sarjassa 3/1 ja sijoitus tässä vaiheessa neljäs.

 

Torppa rallatteli voittoon

 
Valtakunnallisen I divisioonana ottelussa Torppa kohtasi paikallisottelussa Wartti Basketin. Ottelu oli alusta lähtien Torpan hallinnassa. Ottelun alussa varsinkin Calle Adolfsson, Henrik Siven ja Karl Engelvuori näyttivät kaapin paikkaa itähelsinkiläisille. Myös Aleksi Kantonen ja Otto Teileri säestivät ja ensimmäinen jakso meni ToPo:lle 26 - 14.
 
Toisella jaksolla munkkalaiset jatkoivat tahdillaan ja laajalla rintamalla. Mm. Tomas Yrjö-Koskinen, Tomas Westerholm, Totti Tyynilä ja Nikolas Rajala osallistuivat uusina miehinä vuorollaan koritalkoisiin. Tauolle mentiin 48 – 29 Torppa johdossa.
 
Kolmannen jakson alkuun tuli hieman sisuuntunut Wartti mutta Henrik Siven ja Aleksi Kantonen hillitsivät Wartin pyrintöjä heti alkuunsa. Jakson meni lopulta Torpalle 9 pisteen erolla ja kolmannen jakson jälkeen tilanne oli 69 – 46. Neljäs jakso olikin sitten lähinnä pelailua ja ottelu päättyi lopulta Torpalle siis 105 – 68.
 
Myös tämä ottelu oli osoitus Torpan laajasta materiaalista. Penkiltä tuli hyvin voimaa koko ajan kentälle. Torpan voittosuhde sarjassa on nyt 3-2 ja sijoitus viides.
 
A-pojat SM-sarja

ToPo - JKS

88 - 68

28-23, 21-15, 20-18, 19-12

Ottelun tilastot löydät täältä:
 
A-pojat valtakunnallinen I divisioona
 
105 - 68
26-14, 22-15, 33-22, 24-17
 
 

SM-sarjan sarjataulukko:

NrJoukkueV/TSarjapisteet
1.Tampereen Pyrintö4/18
2.Helsingin NMKY4/18
3.Namika Lahti3/16
4.Torpan Pojat3/16
5.Tapiolan Honka Akatemia3/16
6.Järvenpään Koripalloseura3/26
7.Kotkan Työväen Palloilijat2/34
8.Salon Vilpas1/32
9.Ura Basket0/50
10.Turun NMKY0/50

 

Divisioonan sarjataulukko:

NrJoukkueV/TSarjapisteet
1.HoNsU Juniorit3/26
2.BC Nokia3/26
3.Espoo Basket Team3/16
4.PuHu Juniorit3/26
5.Torppa3/26
6.Karkkilan Urheilijat3/26
7.Kouvot2/24
8.PJ Warriors2/14
9.FoKoPo1/42
10.Wartti Basket0/50