ToPon Naisilla vauhdikas viikko

28.10.2011

ToPoN kohtasi tiistaina Kisahalissa Forssan Alun ja eilen uudelleen vieraissa Forssan Suomen Cupin ottelussa. Lauantaina naisemme matkaavat Ääneskoskelle kohtaamaan vahvasti kauden aloittaneen Huiman.

Tiistain kotiottelussaan ToPoN johti ensimmäistä jaksoa pistein 21–15, jonka jälkeen ote alkoi vähän kerrallaan siirtyä forssalaisille. FoA:n vahva painostus ja riistot saivat joukkueemme ahtaalle.

 

Ottelu päättyi lopulta 52–64 (32–34), jossa Forssan voiton avaimena hääri jenkki Vanessa House. Hän keräsi 24 pistettä, kaapi yhdeksän levypalloa ja jakoi neljä korisyöttöä. Lisäksi 174-senttinen, 23-vuotias House riisti pallon uskomattomat 12 kertaa.

 

ToPolta Ellen Nurmi (12/5) ja Kaisa Valtakari (7/12/3 syöttöä/3 riistoa) pystyivät vastaamaan Alun huutoon parhaiten.

 

Torstaina joukkeet kohtasivat jälleen Suomen Cupin ottelussa Forssassa. Naistemme vahva treenaaminen ja lataus ei heti näkynyt ensimmäisellä kolmella minuutilla, jonka FoA vei 10-0.  Pikkuhiljaa ToPoN pääsi otteluun mukaan, ja tauolle mentiin lukemissa 40–30. Kolmas jakso oli helsinkiläisten juhlaa, ja neljännnen jakson puolivälissä joukkueemme johti jo seitsemällä pisteellä 59-66. 

 

Ottelun loppuhetket olivat kuitenkin meille synkät ja forssalaiset menivät viime minuutilla onnistuneiden vapaaheittojensa turvin ohi ja voittivat ottelun 81-78.

 

Kentän hahmo oli jälleen FoA:n Vanessa House (23/10/7 syöttöä/3 riistoa). ToPolta komeimmat tilastolukemat keräsivät Meriem Eerikinharju (20/4) ja Kaihla Szunko (14/5).

 

Valmentaja Kurki totesi ottelun jälkeen " pelasimme erittäin hyvää koripalloa 25 minuuttia, mutta se ei tänään riittänyt. Positiivista oli se, että pystyimme nuorella joukkueellamme pistämään paremmin kampoihin tänään Alun kolmelle jenkille ja kahdelle maajoukkuepelaajalle kuin tiistaina. Suuntamme on oikea ja kun pelaamme vielä kovempaa ja pidämme painetta pallossa, saas nähdä kuinka käy Huimalle lauantaina".

 

ToPoN saldo ennen lauantain peliä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Huimalla kolme voittoa ja yksi tappio.