Miehet käänsivät 18 pisteen tappioaseman voitoksi Loimaalla!

24.2.2019

Loimaan Bisons 72 – 83 Topo Miehet (21-8, 22-27, 12-22, 17-26)

Topon miehet taistelevat tiukasti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta. Loimaalla käytiinkin neljän pisteen ottelu, sillä kotijoukkue löytyi sarjasta kaksi voittoa paremmalla tilastolla kolmantena.

Biisonit otti kotifaniensa edessä homman nopeasti haltuun nousten toisen neljänneksen puolivälissä jo 18 pisteen johtoon. Peli näytti olevan pelattu, mutta Topo alkoi osumaan sukkaan kaaren takaa. Elias Eerikinharjun ja Juuso Kauppisen kolmoset nostivat meidät mukaan peliin ja tauolle lähdettiin enää kahdeksan pisteen tappioasemasta.

Biisonien ykköstykki Aubrey Coleman ajettiin pelistä ulos ja koko tarina oli uusi. Topo heilutti tahtipuikkoa, eikä enää kahdella jenkillä pelannut biisonilauma saanut osumia mistään.

Viimeisellä neljänneksellä Topo repäisi irtiottoon ja karkasi lopulta tärkeään 11 pisteen vierasvoittoon.

Topon paras oli neljä kolmosta naulannut kapteeni Kauppinen 24 pisteellään. Yli kymmenen pisteen pääsivät myös Miki Kuusisto (12), Elias Eerikinharju (14), Babu Ceesay (10) ja Arto Towa (12).

Topo on sarjassa edelleen viidentenä, mutta kolme viimeistä ottelua on lähtökohtaisesti voitettavia pelejä. Jos näin tapahtuu tulee pudotuspeleihin kotietu kunhan Biisonit häviää edes yhden tai Märsky kaksi peliä.