B-pojat ryöstöretkellä Kotkassa

16.10.2011

Maestro Niemistö naulasi Kotkassa 30 pistettä.

ToPo:n B-pojat jatkoi tehokkaita esityksiään ja varasti tärkeät SM-sarjapisteet koripallokaupunki Kotkasta pistein 76-98 (40-49). Pirteän pre-seasonin pelanneet kotkalaiset jäivät nyt alakynteen Torpan jyllätessä toisella jaksolla laajalla arsenaalilla omille teilleen katselematta peräänsä.

Klassikkoseurojen kohtaamiset, joissa tunteet on aina pinnassa, on tuttuja vuosikymmenten takaa ja kaikilla mahdollisilla tasoilla. Kotkassa koripalloilua arvostetaan. Tämän voi huomata runsaslukuisena Karhuvuoren lehtereille saapuneesta yleisömäärästäkin.

Topolaisittain repalaisen harjoitusviikon päälle pelatussa B-poikien kärkipään kahinassa oli lupa odottaa mitä tahansa.

Räjähtävän 0-6 alun jälkeen, tahtipuikon otti käsiinsä KTP ja etenkin tarkkakätinen kolmospyssy Tomi Lommi. Merkattu mies nakutti kaaren takaa ottelussa neljä kolmosta kuudella yrityksellä, kooten saldokseen 23 pistettä.

Toisen jakson alussa valtikka siirtyikin sitten ToPo:lle, joka härkämäisen Laureat Grepin hennoin alkusävelin repäisi jakson loppuun mennessä yhdeksän pisteen johdon.

Kolmannelle jaksolle munkkalaiset lähtivät parantamaan erityisesti puolustuspään lukuisia kommunikaatio-ja merkkausvirheitään. KTP taas yritti sekoittaa vierailijan pasmoja erilaisilla puolustusmuotojen vaihteluilla. Tämän pystyi käyttämään hyväkseen kuitenkin ToPo, karauttaen lopullisesti omille teilleen Elias Eerikinharjun kylmäpäisillä kolmosilla.

Neljännellä jaksolla KTP ei suinkaan luovuttanut taisteluaan iskien hanakasti irtopalloihin, mutta Torpan tilkitessä puolustuspäätään parhaansa mukaan, ei kotijoukkue sentteri Matias Posan (18/12) väännöstä huolimatta päässyt enää iskuetäisyydelle.

ToPosta tandem Eerikinharju (32/6/7s.) - Henri Niemistö (30/12) oli hyökkäyspäässä pitelemätön. Niemistöä ei pidätellyt kotkalaisten lisäksi edes jetlag ja puolentoista vuorokauden mittainen valvetila. Erinomaisen esityksen taidoistaan antoi myös nuorempaa ikäluokkaa edustavat takamiehet Henri Kantonen ja Lassi Nikkarinen. Terrierimäinen puolustus, ennakkoluulottomat ratkaisut ja pelinjohto ei jäänyt asiantuntevalta kotiyleisöltäkään huomiotta.

ToPo pääsee kotiyleisönsä eteen jo ensi sunnuntaina 23.10. klo 13:45, kun Munkkiniemen Yhteiskoululle saapuu toinen puhtaanpelin joukkue ja sarjan ennakkosuosikki Namika Lahti. Tätä matsia ei kannata missata.

Ottelutilasto

KTP:n otteluraportti