ToPon naisjoukkueelle ensimmäinen tappio – PeKa vahvempi

16.10.2011

Jännittävät alkuasetelmat enteilivät mielenkiintoista ottelua Karhuvuoressa lauantaina. Olihan kotijoukkue hävinnyt molemmat ottelunsa ja ToPoN taas voittanut. Lisäväriä otteluun odotettiin Kurjen valmentajaveljeksiltä.

 PeKa aloitti vahvasti ja karkasi (6-1) johtoon, kunnes ToPoN alkoi saada pelijuonesta kiinni. ToPolla oli kaikki mahdollisuudet siirtyä ohi, mutta joukkue sortui uskomattomiin harhasyöttöihin ja pallon menetyksiin. Toiselle jaksolle mentiin kutkuttavasti tasapistein 21-21.  Toinen jakso oli tasaista puurtamista, mutta PeKa piti pintansa ja siirtyi jakson lopulla hienoiseen johtoon 41-35.  ToPolla oli edelleen ongelmia pallonhallinnassa.

Kolmas jakso oli täysin PeKan ylivoimaa. PeKa hyödynsi joukkueemme lukuisat pallonmenetykset, vei kymmenen minuutin jakson 26-6 ja siirtyi ratkaisevaan 26 pisteen johtoon. Neljännellä jaksolla ToPoN ei saanut peliään millään kulkemaan vaikka aikalisät pidettiin. Päätöslukemat Kotkassa merkittiin tulostaululle kotijoukkueelle 84-54 (41-35).

 Myönteistä oli, että levypallot joukkueemme voitti selvästi (52-33).  ToPoN uskomattomat 34 pallomenetystä ja hidas tempo takasivat kuitenkin voiton PeKalle. Aivan uskomaton peli -totesi Mikko Kurki heti ottelun jälkeen. En ole ennen kokenut vastaavaa, että joukkue, joka voittaa levypallot noin selvästi molemmissa päädyissä, häviää ottelun 30 pisteellä.  Myös nuo menetykset olivat käsittämättömiä –jatkoi Kurki.

 

ToPoN väkevin oli Kaihla Szunko (14/19/3 syöttöä/2 blokkia), jota säesti Fiina Oljemark 10 pisteellään. Fiina valittiinkin joukkueen parhaaksi pelaajaksi ottelussa. PeKan ykkönen oli huikean ottelun uurastanut Linda-Lotta Lehtoranta (20/3/4 syöttöä/5 riistoa), jonka lisäksi Becca Bruszweski (18/9/4 riistoa) oli terässä.

 ToPoN kohtaa seuraavaksi Forssan kotonaan Kisahallissa 25.10 klo 1800.

 

Ottelutilasto