Hallitus|Valmentajat

ToPo Akatemian taistelu ei aivan riittänyt Huimaa vastaan

16.10.2011

Joakim Jousisto

ToPo Akatemia taisteli hienosti sunnuntain miesten I divisioonan kotiottelussa Äänekosken Huimaa vastaan. Taistelu ei aivan riittänyt vaan Huima vei ottelun viimeisen minuutin ratkaisuilla korein 92- 87.

Ennakkospelulaatiot Huima otteluun olivat ristiriitaiset. ToPo oli voittanut Huiman Suomen cupissa mutta toisaalta äänekoskelaiset olivat aloittaneet kautensa hyvin voittamalla ensimmäisessä pelissään Oulun.

Akatemia lähti otteluun filosofiansa mukaisesti, puolet pelaajista kokeneempia, puolet A-junioreita. Rosteriin oli saatu kokeneelle puolelle ensi kertaa myös Sauli Silvonen.

Ottelu alkoi tasaisesti. Julius Rajalan, Sauli Silvosen ja Alexis Lavastidan koreilla tilanne oli alussa 6 -5 ToPolle.  Jakson edetessä myös Mika Nuolivirta ja Vladimir Chepurnoy kartuttivat ToPon pistesaldoa. Huima eli hyökkäyspäässä paljolti ulkomaalaisvahvistustensa John  Brittonin ja Justice Grahamin varassa. Jakso meni  Huimalle 25 – 19.

Toisella jaksolle ToPo tiivisti puolustustaan. Juuso Kauppisen kolmosella ja kakkosella ToPo tuli jo kahden pisteen päähän.  Hienot syötöt tilanteisiin tarjoili Joakim Jousisto.  Julius Rajala oli jakson aikana jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä.  Myös Aapeli Huovinen ja ”Volja” Chepurnoy kartuttivat ToPon pistetiliä. Silvosen ja Lavastidan kolkeilla ToPo tuli jakson lopussa pisteen päähän. Tauolle mentiin tilanteessa  47 – 48.

Ottelu jatkui tiukkana loppuun asti

 Silvonen ja Lavastida pitivät kolmannen jakson alussa ToPo mukana kolkeillaan.  Huima oli koko jakson hieman niskan päällä mutta ToPo ei luovuttanut. Hyökkäyspäässä onnistuivat mm. Hohteri ja Rajala Huovisen hienosta esityöstä.  Huovisen kolkilla ja Jarkko Ahon vapareilla ero oli jakson puolivälissä  viisi pistettä.  Jakson lopussa Aho loukkasi ikävän näköisesti nilkkansa. Vamman vakavuus selviää jatkotutkimuksissa. Jakson loppuun Nuolivirta otti tärkeän levyrin, passasi Lavastidan hienoon heittopaikkaan ja kolkilla jakso päättyi tilanteeseen 68 – 71.

Neljännen jakson alkupuolella Harri Hohteri taisteli hienosti Huiman ulkomaalaisvahvistuksia vastaan sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Silvosen kolkilla sekä Rajalan ja Huovisen koreilla ToPo tuli ottelussa tilanteeseen 83 – 85, kun ottelua oli alle kolme minuuttia jäljellä. Silvosen kolkki piti vielä ToPo mukana kolmen pisteen päässä pelikellon näyttäessä 1,50.

Graham poltti päreensä lopussa

Ottelun loppu sai ikävän päätöksen. Harri Hohteri  rikkoi viimeisellä minuutilla Huiman Justice Grahamia. Tilanteesta vihellettiin normaali virhe Hohterille.  Grahan kiivastui tilanteen jälkeen niin, että uhkasi hyökätä Hohterin kimppuun. Uhkaavasta käytöksestään huolimatta Graham selvisi tilanteesta vain teknisellä virheellä. Ottelusta poistaminenkaan ei olisi ollut väärin. Hohterin saatua tilanteesta myöskin tekun pääsi Grahan vapariviivalle. Hän upotti molemmat vaparit ja  Huima vei ottelun lopulta korein 92 – 87.

ToPo pelasi ottelun kokonaisuudessa paremmin kuin viime viikonvaihteen pelit. Erityisesti avausotteluun Oulua vastaan parannus oli huima. Junnuosastosta Julius Rajala tottuu yhä paremmin pelaamiseen mm. vastustajien ulkomaalaisvahvistuksia vastaan. Ilahduttavaa oli pointtikaksikon Joakim Jousisto – Aapeli Huovinen esitys. Kentällä vuorotelleet nuorukaiset kantoivat vastuunsa hienosti. Myös Juuso Kauppinen ja Mika Nuolivirta täyttävät rooteliaan miehekkäästi.

TH

 

Topolaisten tilastot ottelusta:

NrPelaajaMINLEVSRPIST
HLPLLEV
4Aapeli Huovinen20:26 11227
6*Joakim Jousisto19:34 1143 
8Jarkko Aho10:081 1  2
14*Sauli Silvonen28:13 333114
23Vladimir Chepurnoy13:172 21 4
24Juuso Kauppinen13:00     5
25*Alexis Lavastida Lee27:10112  19
31Mika Nuolivirta09:29123  3
34*Harri Hohteri26:351453 12
40Karl Engelvuori-      
43*Julius Rajala32:084610  21
        

 

Koko ottelun tilastot löydät täältä:

http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=630603#mbt:2-400$t&0=1