Hallitus|Valmentajat

ToPo Naiset divisioonan mestarit 2018!

6.4.2018

Divarin Mestarit 2018!
Kapteeni leikkaa sukkaa!

Naiset nappasi kauden 24:nnen voiton yhtä monessa ottelussa ja voittivat divisioonan puhtaalla pelillä. Kauden viimeisessä ottelussa kaatui Helmi Capitals luvuin 70-53.

Mieletön kausi. Mitenkään muuten ei ToPo Naisten kautta 2017-2018 voi oikein kuvailla. Runkosarjan 18 voiton jälkeen pudotuspeleissä ei tahti hiipunut vaan päinvastoin ote tuntui vain tiukkenevan eikä vastustajilla ollut oikein mitään saumaa yhdessäkään ottelussa.

Naisten joukkueesta on vaikea nostaa pelaajia toisten edelle, mutta tappiottoman kauden silti ehkä kovimpina kulmakivinä hääri Laura & Laura -duo, joka aiheutti liian suuren ongelman vastustajien puolustukselle. Juhola johti peliä pelinrakentajan tontilta illasta toiseen Korisliiga-tasolla kun taas Saarinen pyöritti vastustajat sekaisin Hurrikaanimaiseen tyyliinsä molemmissa päissä kenttää. Kuitenkin joukkueen parhaat pisteentekijät kaudella olivat Meriem Eerikinharju ja Moona Hämäläinen. Heidän panoksensa läpi kauden oli kuten ennalta odottaa saattoikin, sarjan terävintä kärkeä.

Naisten joukkueen ehdoton valtti oli kuitenkin joukkueen kokonaisuus. Heikkoa lenkkiä ei ollut millään osa-alueella ja jokainen pelaaja joukkueesta pystyi jopa nostamaan joukkueen tasoa kentälle tullessaan. ToPo teki kaudella yli 81 pistettä per ottelu joka kertoo olennaisen joukkueen tulivoimasta.

Tätä kirjoittaessa tuntuukin hieman ahdistavalta ajatella mitä vastustajien valmentajat ovat pohtineet kun ToPon rotaatiosta on tullut aina vain lisää pelaajia kentälle joilla on kaikilla omia salaisia aseita käytettävissään.

Jessi Johanssonilla on pelin kaikki osa-alueet hallussa ja pystyy ratkaisemaan otteluita jopa yksin. Linda Hemmanin leikkaukset korille ja taistelu söivät puolustuksia pala palalta. Julia Salmio toimi joukkueen tukipilarina molemmissa päissä kenttää Timi Heinosmaisella tarkkuudella. Janika Sundströmin heittouhka ja kapteenin rauhallisuus venytti ja katkaisi puolustuksen kuin puolustuksen. Noora Lakaniemi puolusti vastustajien takamiehet ahtaalle ja tykitti palloa koriin läheltä ja kaukaa. Maria Hiekkamäki sekoitti vihollisten rivit monipuolisuudellaan niin pallollisena kuin pallottomana. Siiri Ukkosen taistelutahdosta tiedettiin jo maapallon toisella puolella, mutta vastustajat eivät osanneet odottaa miten Sirpanium hoiti palloa koriin hyökkäyspäässä. Mirka Kilpijärvi ehkä näytti viattomalta hymyilleessään kentällä, mutta viekkaana kettuna ryöväsi palloja ja tarkka-ampujana heitti palloa pussiin kaaren takaa. Lisäksi kauden ensimmäisellä puoliskolla mukana hääri Munkkiniemen sheriffiksikin nimetty Teri Stamps, joka piti otteluissa vauhtia ja menoa yllä tornadon lailla.

Torpan Pojat onnittelee ToPo Naisia mestaruudesta! Kolmannen divarikauden päätteeksi nähdään ToPo Naiset jälleen taistelemassa Suomenmestaruudesta!

#toponaiset #topostrong #topofamily