Hallitus|Valmentajat

ToPo Naiset voitti runkosarjan puhtaalla pelillä

12.3.2018

TÄÄ JENGI 18-0! BC Nokia pisti ToPon ahtaalle mutta Naiset sinnikkäästi taistelivat voiton Kisahallin sunnuntai-illassa!

Runkosarjan voitto puhtaalla pelillä on ainutlaatuinen saavutus. ToPo Naisilla oli siihen mahdollisuus eilen sunnuntaina Kisahallissa.

Vastaan asettunut BC Nokia - Naiset tuli coach Aleksi Suomisen johdolla hyvin valmistautuneena taistelemaan voitosta ja pisti Torpan todella ahtaalle. Tuulia TimoMona Luoto ja Ilona Äijänen pistivät hyökkäyspäässä palloa pussiin ja ToPo oli hetkellisesti helisemässä. Ensimmäinen jakso kirjattiin Näädättärille peräti 22-9. 

Nea Mäkelän presenssi paintin keskellä tukki ToPon ajomahdollisuudet ja kun omat heitot eivät tippuneet, lähdettiin tauolle Nokian 16 pinnan johtoasemassa. 

Pukukopista tuli sisuuntunut kotijoukkue, joka oli yhdessä päättänyt tiivistää puolustusta ja ottaa vastuuta 1 vs 1 pelaamisesta. Myös tilannenopeus ja -kovuus parani toiselle puoliajalle. ToPo kuroi kolmannella jaksolla eron umpeen loistavalla kirillä ja vei erän nimiinsä 22-7. Viimeisen puoliajan ratkaisuhetkiä oli kun Mertsu Eerikinharju(17p/6lev) haastoi isolation-pelistä neljän virheen Tuulia Timoa. Tuloksena "and 1" pussiin ja vastustajan avainpelaaja suihkuun.

Laura "Laku" Saarinen (17p/10lev) oli joukkueen johtohahmo toisella halvilla tehden 11 pinnaa kirivaiheessa ja ratkaisuhetkillä. Myös Laura Juhola (8p/4lev/2s/3r) nousi tasolleen toisella puoliajalla heittäen pari tärkeää kolkkia ja käyttäen pallonscriinejä aggressiivisella ilmeellä.

Kaiken kaikkiaan koko joukkue osoitti henkistä vahvuutta pystyen tiukassakin paikassa ottamaan ohjat ja venymään rinnalle ja ohi!

ToPo Naisten pudotuspelit alkavat jo torstaina Munkkiniemen Yhteiskoululla klo 19:00. Vastaan asettuu Ringside, joka varmisti viimeisen playoff-spotin voittaen päätöskierroksella Tampereen Pyrinnön. Kaikki torstaina mestoille huutamaan ToPo Naiset voittoon playoff-avauksessa!