Hallitus|Valmentajat

ToPon edustusjoukkueet lähtevät kauteen korkein tavoittein

28.9.2017

Juuso Kauppinen vastustajan kauhuna Torpan heittävänä takamiehenä jälleen kaudella 2017-2018!
Elukan tyylinäyte OUJEEEE huudosta!
Laura Juhola on Torpan Naisten luotto pelinrakentaja myös tulevalla kaudella!

Miesten ensimmäinen kotipeli launtaina 7.10. klo 18:00 Mykissä!

Torpan Pojat 2017 -2018

Torpan Poikien edustusjoukkueiden kaudet ovat käynnistymässä. Naiset ja miehet lähtevät kauteen valtakunnan toiseksi korkeimmalle tasolle korkein tavoittein. Tavoitteet kauteen ovat molempien osalta omien sarjojen voittaminen. Pelipaikkoina toimivat totuttuun tapaan Munkkiniemen Yhteiskoulun ja Töölön Kisahallin "pyhätöt". 

Miehet 2017-2018: 

Topo palasi viime kaudella miesten 1-divisioona A:n parketeille lupaavalla joukkueella. Tavoitteena oli antaa omille pelaajille mahdollisuuksia ja kehittää pelaajia kohti unelmiaan. Topo pelasikin viihdyttävää yleisökoripalloa käyden tiukkoja kamppailuja niin sarjan kärkeä kuin häntäpäätä vastaan. Pitkään hallussa ollut runkosarjan kärkipaikka haaleni kolmanneksi sijaksi keväällä ja vastaan asettui semifinaaleissa lopulta liigaan noussut Espoo United. Kaikki kolme peliä olivat tasaisia, mutta Espoo vei kaikki viimeisellä neljänneksellä voitokseen. Kauden jälkeen Emil Djeen ja Cedric Latimer solmivat liigasopimukset - Emppu Katajaan ja Cedu KTP:hen. 

Organisaatiossa valmistauduttiin joukkueen rakennukseen läpi kesän huolellisesti. Kotimaisia apuja saatiin kesän aikana tasaiseen vauhtiin. Baboucarr Ceesayn signaaminen "räjäytti" Topon Facebook -sivuston. Kokemusta ja nuoruutta tulvi sisään kesän aikana muun muassa Sakari Salmisen ja Tuomo Antikaisen muodossa ja Joel Jokisen sekä Jonis Heikkisen jatkaessa tähtipaidoissa. Loppukesästä jengiin liittyivät myös Sami Marouf, Alvar Michelsen ja Teo Niinimäki täyttämään joukkuetta vaihtaneiden Rasse Marttisen, Tuomas Laineen ja Orlando Taylorin saappaita. 

Takakentällä paletti pysyi muuten hyvin kasassa. Ipe Pehkonen, Miki Kuusisto ja Juuso Kauppinen jatkoivat läpi kesän treenivahvuudessa. Topo kuitenkin menetti paljon korintekovoimaa Empun, Cedun ja uransa päättäneen Nigel Mooren myötä. Oli aika suunnata katseet valtameren toiselle puolelle. 

Ensimmäisenä Topo kiinnitti NBA:n D-Leaguen donkkikuninkuudenkin voittaneen LD Williamsin. LD on monipuolinen all-around pelaaja uskomattomilla fyysisillä ominaisuuksiltaan. Ennen kaikkea LD on vakuuttanut olemalla todellinen joukkuepelaaja, joka sopeutuu kentällä rooliin jos toiseenkin. Mies osaa skorata, mutta luopuu myös pallosta löytäen uskomattomilla syötöillään vapaat pelikaverit. Williams lupaa viihdyttää, mutta ennenkaikkea hän saapui Munkkaan voittamaan. 

Toinen kiinnitys löytyi isoon päähän. Uskomattomilla potentiaaliarvioilla USA:ssa varustettu Milton Jennings saapui Suomeen Sveitsin pääsarjasta. Milton on 206cm pitkä liikkuva ja heittävä sentteri. Häntä pidettiin jopa NBA:n mittakaavassa tähtikaliiberin pelaajana lukioikäisenä, mutta ammattilaisura on toistaiseksi ottanut tuulta siipien alle vasta maailman muissa sarjoissa. Milton on LD:n tavoin motivoitunut kehittämään omaa peliään vuoden aikana kohti potentiaaliaan ja viemään Topon kohti tavoitetta kauden aikana. 

Joukkueen tavoiteena kauden 2017-2018 aikana on voittaa 1-divisioona A. Se antaisi samalla mahdollisuuden hakea liigalisenssiä seuraavalle kaudelle.

Topon taustajoukkojen tavoite on mahdollistaa joukkueelle mahdollisimman ammattimainen ympäristö koripallon pelaamiseen kauden aikana. Samalla organisaation tavoite on tehdä työt ja pohjat niin ammattimaisesti, että mahdollinen liiganousu olisi toteutettavissa oleva unelma. 

Miesten kausi pyörähtää käyntiin sunnuntaina 1.10. Kouvolassa ja ensimmäinen kotiottelu Munkkiniemen Yhteiskoulussa sunnuntaina 7.10. klo 18:00, jolloin vastaan asettuu FoKoPo.

 

 

Naiset 2017-2018:

Topon naisten joukkueen historia on tärkeässä osassa koko seuraa. Kaksi viimeisintä saavutusta ovat vuosien 2014 ja 2015 pronssimitalit. Topo on sittemmin pelannut kaksi kautta divarissa tavoitellen nousua korkeimmalle sarjaportaalle. Ensin edessä oli HBA:n tähtisikerma, joka oli lähes voittamaton koko kauden ajan, viime kaudella tavoitteesta jäätiin yhden voiton ja muutaman heiton päähän. Finaalissa Helmi oli vahvempi voitoin 3-2. 

Kaudelle 2017-2018 Naisten joukkue on vahvistunut kauden alla kovilla signauksilla. Uusina tulokkaina joukkueeseen on saatu muiden muassa Meriem Eerikinharju, Mirka Kilpijärvi, Noora Lakaniemi ja USA:sta Teri Stamps. Kun rungossa jatkavat viimekesän tehoduo Laura Juhola ja Moona Hämäläinen ja joukkueen eteen valtavasti töitä tekevä Siiri Ukkonen, voidaan joukkuetta pitää Divariin melko nimekkäänä. Kapteenina jatkaa kolmosen kaarelta kovia tuhoja tekevä Janika Sundström! Viime kauden pelaajista joukkueessa jatkaa myös Emma Närvä, Jessi Johansson ja Emilia Kukkamäki. Uusina tulokkaina tähtipaitoihin saapuu Julia Salmio, ToPon kasvatti Linda Hemmann ja jo toissakaudella Naisten edareissa vääntänyt Maria Hiekkamäki.

Kentän ulkopuolelle joukkue sai myöskin ilahduttavan uutisen kesällä Naisten edustusjoukkueen monivuotinen joukkueenjohtaja Sir Jukka “Elukka” Haarala comebackin muodossa. Tulevalla kaudella pääsemmekin jälleen kuulemaan kentän laidalta kuuluisia “OUJEEEEEE” kannustushuutoja.

Naisten joukkueen päävalmentajana jatkaa seuran oma tulisieluinen käskyttäjä Janne Rauramo. Janne on kesällä koonnut niin naisten kuin miesten joukkueita. Vaikka miesten osalta onnistumisia kasaamisessa tuli paljon, todelliset säihkeet silmiin Janne sai osuessaan kultasuoneen naisjoukkueen puolella. 

Naisten joukkueen tavoite on lyhyt ja ytimekäs. Nousta naisten korisliigaan kolmannen divarikauden päätteeksi. 

Kausi starttaa sunnuntaina 15.10. vierasottelulla viime kauden finaalipari Helmi Capitalsia vastaan ja ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 22.10. Mykissä.

Tervetuloa kannustamaan ToPon edustusjoukkueita Mykkiin ja Töölön Kisahalliin! 

Kausikortin lunastat itsellesi kätevimmin osoitteesta www.topo.fi

Otteluliput 10€ / 5€ (lapset 6-16v.)

ToPo Miehet Roster 2017-2018:

Ilpo Pehkonen (C), Miki Kuusisto, Juuso Kauppinen, LD Williams, Joel Jokinen, Milton Jennings, Tuomo Antikainen, Sami Marouf, Sakari Salminen, Baboucarr Ceesay, Alvar Michelsen, Jonis Heikkinen, Teo Niinimäki

ToPo Naiset Roster 2017-2018:

Janika Sundström (C), Laura Juhola, Mirka Kilpijärvi, Moona Hämäläinen, Emma Närvä, Siiri Ukkonen, Jessi Johansson, Maria Hiekkamäki, Teri Stamps, Linda Hemmann, Julia Salmio, Meriem Eerikinharju, Noora Lakaniemi, Emilia Kukkamäki