ToPo Akatemia vei cup trillerin

21.9.2011

ToPo Akatemia voitti Suomen cupin kolmannen kierroksen ottelussa Äänekosken Huiman. Ottelu oli huipputasainen ja meni jatkoajalle. ToPo väänsi sen lopulta edukseen: lopputulos 88 - 84 ToPo:lle.

Kolmella ulkomaalaisvahvistuksella pelannut Huima aloitti ottelun vahvasti. ToPo Akatemian nuori joukkue arasteli hieman alussa mutta ensi jakson loppupuolella ToPo sai rytmistä kiinni. Jakso päättyi lukemiin 21 - 21.

Yhtä tasaisena jatkettiin toisella jaksolla. Tauolle mentiin 41 - 38 ToPo johdossa.

Kolmannella jaksolla ottelu näytti jo ratkeavan ToPo:lle. Munkkalaiset veivät sen seitsemällä pisteellä ja kolmas jakso päättyi tilanteeseen 66 - 56.

Neljännen jakson puolivälissä Huima tuli kuitenkin kantaan ja ohi varsinkin Treylon Manningin kovilla kolmosilla. Viimeisellä minuutilla Huima johti viidellä pisteellä mutta Harri Hohteri huikea kolmonen vei ottelun jatkoajalle. Sen ToPo vei tuoreemmilla jaloilla.

ToPo:n kulmakivet ottelussa olivat joukkueen kuubalaispelaaja Alexis Lavastida sekä Harri Hohteri. Lavastida teki ottelussa 21 pistettä ja hän antoi ottelun kolmannella jaksolla sellaisen koriin johtaneen syötön, jota harvemmin Suomessa näkee. Mies laittoi erittäin kovan ja yllättävän syötön kaukaa selän takaa suoraan korin alle Topias Suortille, joka ei voinut kun kiittää ja viimeistellä. Hohteri teki korienteon lisäksi kovan päivätyön Huiman ulkomaalaisvahvistusten pitämisessä.

Ilahduttavaa ottelussa oli myös ToPo:n juniorikaartin esitys. Joukkueella oli ottelussa koko ajan kentällä 2-3 A-junioripelaajaa. Kaikki heistä selvisivät ottelusta hienosti.

Huima tilanne näyttää mielenkiintoiselta. Vielä viime kaudella ToPo:ssa pelannut Justice Graham toimii joukkueen pelaajavalmentajana. Näiden tehtävien yhteensovittaminen pelin tiimellyksessä on kyllä erittäin haastavaa.

ToPo Akatemian ohjelma jatkuu viikonvaihteessa. Silloin joukkueen A-junioriosasto pelaa nuorten Euroliigaa Latviassa.

TH