ToPon edareilla menestyksekäs vuosi!

20.4.2017

ToPo edustus miehet
ToPo edustus naiset

ToPon miehet sijoittuivat 1A-divisioonassa kolmanneksi ja ToPo naiset saivat 1-divisioonassa hopeaa

 

Miesten edustusjoukkueen paluu valtakunnalliselle koriskartalle sujui erinomaisesti. Joukkue saatiin kasaan hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja kuviot olivat kunnossa kauden käynnistyessä. Heti kärkeen pelattiin Espoossa isolla areenalla, suurelle yleisölle. Peräti 1344 katsojaa oli todistamassa ToPon ja Espoon avaustaistoa. 

Avausmatsin jälkeen ToPo otti peräti viiden voiton putken pitäen hallussaan sarjan kärkisijaa. Joukkueen kokenein pelaaja Nigel Moore loukkaantui marraskuussa ja siitä alkoi hieman vaikeampi vaihe. Lahti ja Espoo miehittivät kärkisijat ja ToPon playoff-paikka oli hetkellisesti uhattuna. Sydäntalvella huippuvireeseen päässyt Cedric Latimer piti kuitenkin joukkuetta pystyssä.

Kapteeni Ilpo Pehkonen loi alavireisen jakson jälkeen joukkueeseen taistelutahdon, jonka siivittämänä kevätkaudella kukistui Kisahallissa niin Lahti kuin juhlaottelussa Espookin. Runkosarjasijoitus oli lopulta kolmas. Playoffeissa Espoon ammattilaiset Jeb Ivey ja Omar Calhoun pelasivat huikeat ottelut eikä edes huikean kehitysloikan tehneen Emil Djeenin 34 pistettä kolmannessa finaalissa riittänyt tuomaan otteluvoittoa välierissä.

Miesten joukkuetta ja budjettia kasataan jo ensi kautta silmällä pitäen ja tarkoitus on laittaa lattialle vähintään yhtä kilpailukykyinen nippu hienoja pelaajia!

 

ToPo Naiset pelasi hienon kauden voittaen runkosarjassa 85% otteluistaan (15v-3h). Edelliskauden avainpelaajista kapteenit Janika Sundström ja Siiri Ukkonen sekä Hanna Valkeinen olivat isossa roolissa. Uutta nostetta ToPo Naisiin toivat Moona Hämäläinen korin alla ja Laura Juhola pointin paikalla. ”Mosse” teki kauden aikana peräti 15 tuplatuplaa ja Laura heitti sarjan eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja, peräti 61kpl.

Naisten joukkuepeli meni hurjasti eteenpäin kauden aikana ja onnistumisia aloitusviisikon ulkopuolelta tuli Emma Närvälle, Emma Virtaselle, Jessi Johanssonille, Emppu Kukkamäelle Sara Kerviselle, sekä ilahduttavasti seuran A-junioreille Liisa Vänttiselle ja Aino Lampiselle. Edelliskauden A-junnuista naisiin noussut Silja Kiiskinen pelasi vahvan alkukauden, mutta ikävä jalan rasitusmurtuma esti lopullisen läpimurron.

Välierissä ToPo sai vastaansa niin ikään hyvän kauden pelanneen BC Nokian. Semifinaalisarja oli tiukka, mutta ToPo oli jokaisessa ottelussa askeleen edellä. ToPo finaaleihin otteluvoitoin 3-0. Finaalit olivat varsinaista naiskoripallon juhlaa, kun ottelusarja venyi viiteen matsiin ja lehterit olivat täynnä yleisöä. Kumpikin joukkue voitti kotiottelunsa ja runkosarjan voittaja Helmi vei siten finaalisarjan nimiinsä voitoin 3-2.

Naiset taistelivat hienosti ja unelma Korisliigapaikasta jäi vaivaisen yhden ottelun päähän. Nälkää siis jäi ja uskomme vahvasti, että ToPon naisten tulevaisuus on valoisa!

 

Edustusjoukkueet kiittävät ToPo-perhettä ja faneja kannustuksesta! Täytetään katsomot yhdessä myös ensi vuonna! Iso käsi myös vapaaehtoisille, jotka olivat panoksellaan luomassa tapahtumiin ToPo-hengen ja leivonnaisillaan makuelämyksiä buffettiin. 

Hienot yhteistyökumppanimme mahdollistivat sen, että myös taloudellisesti kausi meni budjetoidusti. Tämä kausi on osoittanut, että ToPo-perheen ilme on vuonna 2017 iloinen, yhteisöllinen ja luottavainen tulevaisuuteen. Fresh look yhdistettynä traditioihin on tae menestykselle myös jatkossa.