Espoo United voittoon kuin varkain

25.3.2017

Mykissä oli loistotunnelma katsomossa!

ToPo - Espoo 80-84 (49-44). Voitot Espoolle 2-0.

 

Torstaina Torpan Pojat pärjäsi miesten koridivarin ensimmäisessä välierässä Espoota vastaan reilu 20 minuuttia. Sitten Espoo meni menojaan 85-67 –voittoon.
Lauantaina Torppa pysyi hienosti mukana ja oli ottelussa niskan päällä ensimmäiset 28 minuuttia kotiyleisön kannustaessa omiaan rajusti. Siinä vaiheessa ottelu oli Torpan hallinnassa ja hyvä johto 69-57. Sitten tuli kaksi mustaa minuuttia, jonka Espoo voitti 9-0 ja viimeiselle jaksolle lähdettiin lukemista 69-66 Calhounin upottaessa 3 pisteen heiton summerin soidessa erätauolle.
Espoolla oli henki päällä ja ToPolla alkoi ehkä pallo hieman puristamaan vastustajan säkittäessä kovia heittoja. Vähä vähältä Espoo hivuttautui rinnalle. Espoo teki paikoista korin kun ToPo:n heitot kolisivat raudoissa. ToPo pystyi pitämään Espoon tähden Jeb Iveyn kolme jaksoa aisoissa, mutta ottelun lopussa hän oli torstain tapaan herra ja hidalgo.
ToPo:n pelissä oli paljon hyvää ja joukkue pelasi todella vahvalla ilmeellä ensimmäiset 30 minuuttia. Nigel Moore ja Pierre Jallow olivat pitkään aivan yhtä hyviä kuin Espoon Jeb Ivey ja Omar Calhoun, josta Emil Djeen nousi ensimmäisellä puoliajalla ratkaisevaan rooliin heittäen kahdella ensimmäisellä jaksolla 18 pistettä. Ivey ja Calhoun kuitenkin osoittivat mistä heille maksetaan ja pitivät Espoota ottelussa mukana kunnes kolmannen erän lopun jälkeen tuntuivat ottavan ottelun kulusta yliotteen.
Oppiiko vastustaja eliminoimaan ToPo:n vahvuudet pelin vanhetessa? Ehkä, mutta toisaalta ottelu ratkesi osittain myös ToPo:n heikkoihin suorituksiin ottelun loppuvaiheilla. Palloa ei vain saatu koriin vaikka päästiin hyviin paikkoihin. Vastapainoksi vastustajalta tuntui jälleen torstain tapaan uppoavan kaikki "ratkaisuheitot".
Miksi taso putoaa yhtäkkiä? Väsyvätkö pelaajat? ToPo pelasi kuudelle miehelle kovat minuutit, mutta myös Espoo rasitti viisikkoaan lujasti. Espoon joukkueella on tähän etuna Liigatason vahva pelinrakentaja Jeb Ivey, joka pystyy pitämään henkilökohtaisella osaamisella joukkueen tason korkealla päivästä toiseen, mutta jostain tulisi löytää ratkaisu jotta ToPon joukkue pystyisi juuri ratkaisuhetkillä olemaan parhaimmillaan. Kaikilla pelaajilla on näkynyt huikeita otteita mutta vastapainoksi on tullut paljon pitkiä suvantovaiheita pelissä. Joko hyökkäyspäässä ei osu tai toisessa päässä tulee joukkuepuolustuksessa helpohkoja virheitä joista Espoo on päässyt rankaisemaan helpoilla koreilla joita tulisi pudotuspeleissä pyrkiä pitämään minimissä. ToPon pelaajien pelottavan kova potentiaali on varmasti tänäkin yönä vastustajan valmentajien huolenaiheena, mutta nyt tulee löytää keino pitää tuota tasoa mahdollisimman korkeella läpi ottelun.
Espoo on ollut sarjassa vapaaheittoviivalta huomattavasti parempi. Tämä on ollut toistaiseksi myös yksi ratkaisevista tekijöistä. Lauantaina ToPo hävisi jälleen levypallot mutta olivat torstaihin verrattuna huomattavasti vahvempia ja aloitteellisempia.
Sunnuntaina kolmas välierä pelataan Tapiolassa kello 14 alkaen. Tilanne on selkeä. Espoo menee voitolla loppuotteluun, ToPo kesälomille. Nyt on aika jatkaa nousujohteista suorittamista ja lopputulos on käännettävissä Munkkalaisten eduksi! ToPon pelaajien paras iskukyky on ehdotonta sarjan eliittiä, nyt pitää yhdistää voimat ja onnistua joka suunnasta sekä tärkeintä pitää taso yllä varsinkin tärkeillä ottelun ratkaisuhetkillä. 
Usein tällaisessa tilanteessa valmentaja heittää fläppitaulun roskiin ja sanoo, että menkää kentälle, olkaa ylpeitä, tapelkaa kuin katupojat jokaisessa tilanteessa ja nauttikaa pelaamisesta. Mutta ToPon edustusjoukkueen pelaajat eivät tule luovuttamaan. Voitolla sunnuntaina on semifinaalisarja jälleen täysin auki ja paineet siirtyvät uudemman kerran Espoon suuntaan!
Varmaa on se että Tapiolassa tulee olemaan jälleen moninkerroin äänekkäämpi ToPolainen yleisö kuin Espoon hiljaiset katsojat. Katsomon puolesta ottelu on siis kotipeli!
ToPo:n pisteet ja levyt Espoota vastaan: Nigel Moore 21/1, Emil Djeen 20/3, Pierre Jallow 19/9, Miki Kuusisto 9/1, Cedric Latimer 7/6, Juuso Kauppinen 2/4, Ilpo Pehkonen 2/1, Juho Hietanen -/2, Orlando Taylor, Joel Jokinen ja Matias Oksa eivät pelanneet.
LET'S GO TORPPA!!!