Hallitus|Valmentajat

HBA suoraan USA:sta Torpan vieraaksi

31.1.2017

ToPo - HBA to 2.2. klo 19 Mykissä

Torpan Poikien miesten kokoonpano ei saanut kovin pitkään leijua hienon sunnuntaisen Espoo-voiton (95-94) jälkeen. Miesten divari jatkuu heti torstaina kotiottelulla HBA Märskyä vastaan. Hanno Möttölän suojatit kohdataan kello 19 alkaen Yhteiskoululla.

HBA kävi viime viikolla pelaamassa USA:ssa Rhode Islandin kouluturnauksessa, joten otteissa on varmasti kansainvälistä tuntumaa. Loukkaantumisista toipunut HBA on muutenkin parantanut otteitaan kauden vanhetessa.

Takamiehet Edon Maxhuni ja Lassi Nikkarinen takaavat, että tempoa riittää ja kaksikko pyörittää erittäin vaarallista hyökkäystä. Poikien (18 v.) maajoukkuetakamies Andre Gustavson tukee kaksikkoa mainiosti.

Superlahjakas Elias Valtonen on taas pelikunnossa. Hannes Pöllä, 210 cm/117 kg, pelaa korien alla kovempaa kuin moni jenkkisentteri. Vaihtopenkillä riittää tuoreita jalkoja, joten ToPo:lla on odotettavissa hikinen ilta.

"HBA on vaarallinen jengi. Sitä ei saa päästää juoksemaan ja heittämään siirtymähyökkäyksistä", ToPo:n valmentaja Pekka Konttinen sanoo.

ToPo lähtee otteluun suosikkina, sillä toki ToPo on kokeneempi ja fyysisesti vahvempi. Jos terveystilanne on suotuisa, Torpalla on myös laajempi penkki.

Ratkaisevaa on, pystyykö ToPo siirtämään Kisahallin sunnuntaisen hienon fiiliksen positiivisesti peliinsä. Jos ToPo pelaa samalla tasolla kuin Espoota vastaan, HBA:n nuorilla ei ole mahdollisuuksia. Jos otteluun lähdetään tyytyväisinä ja löysällä asenteella, edessä on paljon ongelmia.

Toivottavasti kotikatsomo täyttyy ja Kisahallin mahtava tunnelma saa jatkoa. HBA on myös kiinnostava joukkue, sillä aika moni näistä pelaajista jättää Suomen kentät tämän kauden jälkeen. Hannes Pöllällä on jo yliopistopaikka USA:ssa ja tuskin Edon Maxhuni, Lassi Nikkarinen ja pari muutakaan miestä enää ensi kaudella pelaa Suomessa.

Torstain kamppailu on joukkueiden kolmas ja runkosarjan viimeinen kohtaaminen. ToPo on voittanut kaksi edellistä reilulla kahden pisteen erolla (82-80 ja 88-86). ToPo on sarjassa neljäntenä ja HBA yhdeksäntenä, mutta erittäin tasaisessa sarjassa sijoituksilla ei juuri ole merkitystä. ToPo:n viikko jatkuu tiiviinä, sillä sunnuntaina munkkalaiset matkustavat vierasotteluun Jyväskylään.