Sebastian Booker vahvistamaan ToPon miehistöä

30.11.2016

Viime kauden Booker pelasi EBT:ssä, 1 divisioona B:ssä. Hän oli joukkueensa paras korintekija 21,5 pisteen keskiarvolla.

 

Nuorten maajoukkueissa ihastusta aikanaan herättänyt 93-syntynyt Lahden kasvatti Sebastian Booker liittyy Topon vahvuuteen lauantaina pelattavassa kotiottelussa FoKoPoa vastaan. Booker on tuttu lisä joukkueeseen, sillä hän on harjoitellut Topon kanssa jo reilun kuukauden.

”Sebun potentiaali tiedetään koko koripalloa seuraavassa Suomessa. Hän on juuri sellainen pelaaja, ketä haluamme lähteä kehittämään kohti omaa parastaan. Joukkueemme koki pienen takaiskun Nigel Mooren loukkaantumisen myötä ja näin rosterista aukesi paikka, jonka Booker on ansainnut tinkimättömällä harjoittelullaan”, Pekka Konttinen sanailee.

 

Booker on takakentän pelaaja, mutta viihtyy myös laiturin tontilla ja 190-senttisestä varresta irtoaa myös ilmavia donkkeja. Myös heittouhka on vahvasti läsnä, joka tekee entisestään vaarallisesta takakentästä entistä laajemman. Booker on tuttu nuorten maajoukkueesta muun muassa Juuso Kauppisen, Miki Kuusiston, Emil Djeenin ja Orlando Taylorin kanssa.

”Joukkue on todella lahjakas ja nälkäinen. Jo treenaaminen Topon kanssa on kasvattanut nälkää suureksi ja tuntuu hyvältä pukea Munkkiniemen ylpeyden paita päälle lauantaina vanhaa joukkuettani FoKoPoa vastaan. Kaikki kentällä vietetty aika laitetaan parasta peliin, joukkuekavereiden ja fanien kunnioitus täytyy ansaita. Tämä on varmasti erittäin hyvä asia uralleni ja mahtavaa olla mukana nostamassa ToPoa jälleen valtakunnalliselle koriskartalle.”

Viime kauden Booker pelasi EBT:ssä, 1 divisioona B:ssä. Hän oli joukkueensa paras korintekija 21,5 pisteen keskiarvolla.  Hän aloitti kauden Kauhajoen Karhussa, josta hän palasi pääkaupunkiseudulle hakemaan minuutteja ja itseluottamusta. Topossa roolia on varmasti luvassa – etenkin jos peli luistaa viime vuoden malliin.

 

”Kausi on pitkä ja olemme aloittaneet sen tavotteiden mukaisesti. Kuten kaikki tietävät niin pikkukolhuja tulee jatkuvasti – ensimmäinen iso kolhu meille oli Nigelin loukkaantuminen. Joukkueessamme on nyt tarvittava määrä leveyttä taistella otteluvoitoista, vaikka pari jätkää olisikin sivussa silloin tällöin. Tavoitteemme playoff –paikasta on aikataulussa, mutta onhan runkosarjakin vielä verrattaen nuori”, Pekka Konttinen kertoo joukkueen fiiliksistä.

 

Sebastian Booker pähkinänkuoressa:

 

Synt: 23.7.1993

Nuorten maaottelut: 23

Kasvattajaseura: Lahti

Korisliiga: 4 kautta (Lahti, Kauhajoki)

1div: LANMKY (2010-2011) FoKoPo (2013-2014), Vaasa (2014-2015)